Hajduk i Osijek su u lošem momentu (jedna pobjeda u tri kola, neefikasnost kao boljka), Lokomotiva leti sa pet pobjeda u zadnjih pet utakmica, a Rijeka se jako digla, potpuno nadigrala i pobijedila Hajduk u Jadranskom derbiju pa zasjela na drugo mjesto… Tko će na kraju biti drugi? Nekoliko odlomaka niže recite i vi svoje, glasom u anketi!

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Još je 69 dana do kraja Prve HNL, Dinamo je naslov osvojio tradicionalno ‘prije Nove godine’, ali lov na drugo mjesto koje ove sezone donosi kvalifikacije za Ligu prvaka rijetko je zanimljiva priča. Nadajmo se: pred što ispunjenijim tribinama, a ne sa diktatom neveselih okolnosti stvorenih koronavirusom.

Čekaju nas fantastične i po svemu sudeći vrhunski zanimljive triler-završnice i u borbi za opstanak (Istra, Inter i Varaždin su u dva boda) te za tu jednu visoku poziciju odmah iza Dinama koju love – četiri kluba!

Četiri su momčadi, dakle, stale u raspon pet bodova, od drugog do četvrtog mjesta Rijeka, Lokomotiva i Hajduk stisli su se u dva boda. Još je deset kola za odigrati i u tih deset kola bit će čak šest međusobnih obračuna. Šest derbija!

Ne priča Tudor napamet

Osim toga, sva četiri kandidata za drugo mjesto još moraju igrati s Dinamom. Rijeka će jedina Modre dočekati na svom stadionu (Lokomotivino domaćinstvo s Dinamom je – formalne naravi), a Hajduk i Osijek moraju prvacima na noge.

Ako se netko šokantno ne odvoji na drugom mjestu tj. ako netko žestoko ne padne u narednih osam kola, 9. svibnja bi nas vrlo lako mogao čekati: spektakularni Jadranski derbi na punom Poljudu!

Dosta je podsmijeha Igor Tudor izazvao kada je neposredno nakon poraza u Rijeci i stvarno lošeg izdanja njegove momčadi rekao ‘Ja mislim da ćemo na kraju mi biti drugi’. Ali čovjek nije pričao napamet…

Hajduku i Rijeka i Osijek moraju doći u Split, a ni najveći dalmatinski pesimisti baš ne vjeruju da se njihovi Bili neće znati zaustaviti na nizbrdici pa okrenuti na kontra stranu.

Riječki adut je: Mišković

Rijekina je prednost već gotovo desetljeće stvorene navike da se bude ispred Hajduka i Osijeka. To je jednostavno postalo normalno, taj se mentalitet usadio u temelje Rujevice. A sa jednim fenomenalnim i strahovito bitnim dodatnim momentom…

Mlada riječka momčad i mladi Rijekin trener nemaju imperativ osvajanja drugog mjesta! Naravno da Rujevica nije idila, da ima svojih mana i problema, ali – nema megalomanije i podgrijavanja iluzija u vlastitu posebnost, Rijeka od sebe ne radi žrtvu i ne natovaruje dodatni teret na leđa svoje struke i momčadi.

Glasajte u anketi 24sata:

 

Rijeka može, ali i ne mora biti druga jer ako završi treća ili četvrta ni čelnici, ni navijači neće sezonu proglasiti neuspješnom. Posebno ako opet u Kupu ode do kraja (to je alternativa koju Hajduk više nema, a Osijek i Rijeka koja brani trofej – imaju).

Rijekina je velika prednost (u samo dvije riječi): Damir Mišković. Lider koji ne pada pod utjecaj navijačke nerealnosti, a igrače i struku kada je najteže: bodri. Ponavlja im kako vjeruje u njih. Njegov je rezon u vođenju kluba veliki kvarnerski adut, već godinama.

Tko s kim igra do kraja?

27. kolo
Lokomotiva-Osijek
Istra-Rijeka
Hajduk-Inter

28. kolo
Istra-Hajduk
Lokomotiva-Dinamo
Varaždin-Rijeka
Sl.Belupo-Osijek

29. kolo
Rijeka-Lokomotiva
Hajduk-Varaždin
Osijek-Gorica

30. kolo
Inter-Osijek
Lokomotiva-Hajduk
Sl.Belupo-Rijeka

31. kolo
Dinamo-Osijek
Rijeka-Gorica
Istra-Lokomotiva
Hajduk-Sl.Belupo

32. kolo
Gorica-Hajduk
Lokomotiva-Varaždin
Osijek-Rijeka

33. kolo
Rijeka-Dinamo
Lokomotiva-Inter
Hajduk-Osijek

34. kolo
Dinamo-Hajduk
Inter-Rijeka
Osijek-Istra
Sl.Belupo-Lokomotiva

35. kolo
Lokomotiva-Gorica
Varaždin-Osijek
Hajduk-Rijeka (9. svibnja)

36. kolo
Rijeka-Istra
Inter-Hajduk
Osijek-Lokomotiva

Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – HNL bonbon: Rijeka, Hajduk, Osijek i Lokomotiva u triler završnici / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.