Nakon današnjeg ogleda teško se ne zapitati koja je momčad iz Velike Gorice istrčala na Poljud, Gorica protiv koje Hajduk ima najlošiji postotak pobjeda od svih momčadi u HNL-u, ili Radnik koga je Hajduk 1994. pobijedio 10-0, što je i dalje aktualni rekord HNL-a. Teško je i povjerovati da je ova Gorica, doduše sa Zwolinskim, Čanađijom i Marinom, bila prava ‘crna mačka’ za Hajduk, koji ih je prvi put uspio pobijediti tek na početku ove sezone.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Uoči utakmice s Goricom trener Hajduka Igor Tudor u prvi je plan istakao želju za rastom i standardizacijom momčadi u svakoj utakmici do kraja sezone. Nakon današnje visoke pobjede teško da će se itko od 8.487 gledatelja sjetiti te njegove rečenice, niti će itko od njih propitkivati tko je igrao, tko izostao, a tko nije u kombinacijama. Baš kao što je Tudor kazao nakon poraza u Koprivnici da ga nitko ne bi propitkivao ni zašto je Stanka Jurića stavio na poziciju libera, da ovaj nije dobio  crveni karton. Pobjede i osvojeni bodovi brišu i pospremaju u zaborav sve pogreške, pa i trenerove.

Tudor je danas izveo manje – više očekivanu postavu, osim što je izostavio Samuela Eduoka koji je u zadnja tri ogleda zabio tri gola, a prednost dao mladom Leonu Krekoviću. I pogodio, upravo je mladi Kreković zabio za vodstvo Hajduka. Caktaš je umakao obrani Gorice i pronašao usamljenog Krekovića kome nije bilo teško pospremiti loptu u gol. Iako je drugi pomoćni sudac Kristijan Novosel signalizirao zaleđe, glavni sudac Ivan Bebek sačekao je VAR provjeru koja je potvrdila da je gol regularan. Peti je ovo put da VAR ispravlja pogrešne odluke sudaca i opravdano priznaju regularne golove Hajduka.

Do poluvremena je Hajduk riješio pitanje pobjednika, najprije je Jairo presjekao povratni pas Lovrića prema Steenvoordenu na centru i zabio za 2-0, da bi ubrzo lijepo petom našao Tahiraja, koji se ušetao u kazneni prostor Gorice, okrenuo Steenvoordena i uposlio Caktaša kome nije bilo teško zabiti za 3-0. Pokušao je Sergej Jakirović zamjenama prodrmati svoju momčad u poluvremenu, no čim je lopta krenula s centra Caktaš je povećao na 4-0, a odmah potom i Jairo na 5-0, da bi pred kraj zabio i Eduok, tek što je ušao u igru. Deklasirali su Tudorovi momci Goricu te tako barem malo ublažili neugodnu statistiku.

Dojam o moćnom i rastrčanom Hajduku nakon današnje utakmice ipak treba uzeti s malom dozom rezerve, prije svega zbog toga što ova Gorica ni izbliza nije tako moćna i opasna poput one prošlosezonske, koju Hajduk nijednom nije uspio pobijediti. Pravi testovi snage Tudorove momčadi slijede u naredna tri kola, protiv Osijeka i Rijeke u gostima te Dinama na Poljudu… No šest komada u mreži Kahline i te kako je razveselilo 8.487 gledatelja i potvrdilo da ovaj Tudorov Hajduk ima i glavu, i rep, i ideju kako želi igrati, i što želi postići. Bit će na tom putu i posrtanja poput onog u Koprivnici, ali i ovakvih predstava nakon kojih svi s osmjehom odlaze sa stadiona…

Više saznajte na izvornom linku: Tomislav Gabelić – HNL Hajdukova rapsodija: Kakva najava za tri derbija! A VAR je i peti put pomogao ‘bilima’ / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.