Izvršni odbor HNS-a na sjednici u utorak donio je odluku o izgradnji pet nogometnih terena po županiji, čime će podržati izgradnju ukupno 105 novih terena te nastaviti znatna financijska ulaganja u hrvatsku nogometnu infrastrukturu i nogometnu bazu.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Projekt je dobro osmišljen, a 105 novih terena trebalo bi niknuti diljem Hrvatske kroz sljedeće četiri godine. Naime, sami teren financirati će Hrvatski nogometni savez, dok će pripremu radova i izgradnje dogovoriti s lokalnom samoupravom. Projekt je vrlo dobro prihvaćen u svim hrvatskim županijama, a svaka županija sama bi odlučila na kojem mjestu žele da im se sagrati nogometni teren, odnosno pet novih terena.

Ono što je najvažnije jest da je ovo zaista dobar, prvi pravi megalomanski projekt HNS-a od kojeg bi mogla profitirati cijela država. Naravno, ako jednakim žarom, kao što su predložili, nastave podržavati ovaj projekt. 

Tijekom nezaboravnog ljeta 2018. godine uspješno je proveden projekt Hrvatskog nogometnog saveza u sklopu kojega su obnavljana prvoligaška igrališta. Svi tereni koji su bili u projektu, a to je teren u Zaprešiću, Koprivnici, Puli, Maksimiru i Kranjčevićevoj obnovljeni su kombinacijom prirodne i umjetne trave s drenažom, a svi imaju grijanje osim terena u Puli, kojemu to nije potrebno zbog klime.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Dubravko Miličić – HNS pomaže: Izgradit će se 105 novih nogometnih terena / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.