Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza primila je delegaciju Nogometnog saveza Srbije kako bi susjedima pomogla pri procesu uvođenja tehnologije VAR.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Hrvatska je prva država s ovog područja koja uvodi sustav VAR te je svoja iskustva, nakon predstavnika Slovenije te Bosne i Hercegovine, podijelila i s predstavnicima iz Srbije.

Delegacija iz Srbije posebno je zanimanje iskazala za način provođenja edukacije, kao i ostale savjete i iskustva koja Hrvatska ima nakon završetka procesa uvođenja tehnologije VAR u hrvatski nogomet, koji se financira kroz program FIFA Forward.

STAO U OBRANU SUDACA

Marić: VAR neprihvatljiv? Ma Bjelica nema pravo to govoriti

Inače, HNS je završio sa svim aktivnostima i edukacijom sudaca u svrhu uvođenja tehnologije VAR u hrvatski nogomet, koja se financira kroz program FIFA Forward.

Educirano je 11 pomoćnih video sudaca (VAR), 13 pomoćnih (AVAR), 16 sudaca za suđenje utakmica uz sustav VAR te pet tehničara.

Ante Kulušić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a i projekt-menadžer VAR-a za Hrvatsku, uputio je svu završnu dokumentaciju Međunarodnom odboru nogometnih saveza i Fifi.

Time su ispunjene sve obveze Hrvatskog nogometnog saveza potrebne da bi se započelo s korištenjem tehnologije VAR u hrvatskom nogometu i “očekuje se pozitivan odgovor te početak upotrebe VAR-a, kao što je najavljeno, od proljetnog dijela prvenstva”, rekao je Kulušić.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL ‘ZENZACIJA’ S IVANOM ŠARIĆEM

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – HNS učio Srbe kako se koristi VAR, kod nas kreće na proljeće / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.