PANDEMIJA koronavirusa izazvala je veliku zdravstvenu, ali i ekonomsku krizu. Njene posljedice odmah osjeća i nogomet.

Ne samo prekidom igranja nacionalnih i međunarodnih natjecanja nego i s tim povezanim prestankom dotoka prihoda. 

Čak su i klubovi iz najbogatijih liga i država: Lyon, Werder, Borussia Mönchengladbach, Hearts… objavili smanjenje plaća igračima i otpuštanje osoblja zbog toga što su odjednom presahnuli svi prihodi.

Tragom toga, pitali smo najveće hrvatske klubove hoće li i oni smanjivati plaće igračima ili će možda zbog posljedica korone posegnuti za još radikalnijim mjerama?

Evo što su nam na ovo pitanje odgovorili Dinamo, Hajduk i Osijek, dok odgovor Rijeke još uvijek očekujemo.

Dinamo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uprava kluba stalno analizira situaciju. Naši rezultati i uspješan rad proteklih godina omogućio je stabilnost kluba u ovim kritičnim vremenima. Nismo blizu odluke o smanjivanju plaća u klubu. No sigurno ćemo osjetiti rezultate ove krize u kojoj nam je zabranjena djelatnost.”

Hajduk:

“Igrači HNK Hajduk redovno primaju plaću i pratimo sve informacije. Očekujemo reakciju od HNS-a da zaštiti svoje klubove određenim mjerama u izvanrednoj situaciji.”

Osijek:

“Klub i dalje funkcionira normalno u financijskom smislu. Dakako da razmatramo i mogućnosti, odnosno način prilagodbe i tog sektora poslovanja novonastalim okolnostima.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Hoće li Dinamo, Hajduk i Osijek smanjiti plaće zbog korone? Evo što su nam odgovorili / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.