Hoće li i muškarci uskoro dobiti anti-baby pilulu?

cosmopolitan.hr
Trenutno se provode istraživanja u cilju kreiranja kontracepcijskih pilula i za muškarce!

Trenutno se provode istraživanja u cilju kreiranja kontracepcijskih pilula i za muškarce! Naime, redovotim konzumiranjem te bi pilule djelovale na blokiranje sperme (na vrijeme) i time spriječile neželjene trudnoće.

Istraživanje se provodi na Sveučilištu u Washingtonu, a u njega je uključeno 100 muškaraca u dobi od 18 do 50 godina. Podijeljeni su u grupe od 17 do 20 članova, a zatim su im dane tri različite doze pilula pod imenom DMAU (dimethandrolone undecanoate).

U svakoj grupi bilo je i pet muškaraca kojima je dan placebo, dok su ostali primali dnevnu dozu pilula tijekom 28 dana. Najviša doza, 400mg DMAU-a, pokazala je zapaženo suzbijanje razine testosterona, kao i druga dva hormona neophodna za stvaranje sperme. Rezultati su uspoređeni s dugotrajnim istraživanjima i pokazali su djelotvornost (i neškodljivost!) pilule.

No, oduševljenje znanstvenika ne dijeli veći dio javnosti, a posebno muškarci koji strahuju kako bi ova pilula mogla izazvati njihovu neplodnost!

 

Ako mislite da je muškarcima bitna veličina grudi, u krivu ste: Šta mislite zbog čega?

Muški rod je oduvijek bio i ostao fasciniran grudima, a žene u želji da se svide potencijalnim partnerima često se zapitaju kakve grudi zapravo privlače muškarce? Imamo odgovor… 

Fascinacija heteroseksualnih muškaraca ženskim grudima nastala je zahvaljujući oksitocinu koji se otpušta tijekom dojenja. Isti taj hormon stvara evolucijski nagon za snažnu povezanost u ljubavno-seksualnim odnosima, tvrde znanstvenici i autori knjige “Kemija između nas”, Larry Young i Brian Alexander.

– Muška opsesija ženskim grudima je poprilično čudna. Muškarci su jedini muški sisavci koji su fascinirani grudima u seksualnom kontekstu – rekao je Young.

Dreamstime | Autor: Dreamstime

Sa znanstvenog stajališta, žene su jedini ženski sisavci čije se grudi povećaju u pubertetu, a također smo jedina vrsta u kojoj mužjaci miluju, masiraju i oralno stimuliraju grudi tijekom predigre i seksa.

Najprivlačnija verzija

No koje su to grudi koje su muškarcima najprivlačnije – pitanje je na koje su u posljednjoj studiji odgovorili znanstvenici s praškog Charles Sveučilišta. Naime, oni su ustanovili da se kroz razne kulture provlači jedna morfologija grudi koja je muškarcima najprimamljivija.

Odgovor se ne krije u veličini, odnosno muškarci diljem svijeta (uključujući Brazil, Kamerun, Češku, Namibiju i druge zemlje) gledajući slike golih ženskih grudi kao najprivlačnije su odabrali one srednje veličine – otprilike veličine trojke. No ono što se nametnulo kao važniji faktor od veličine bila je čvrstoća tkiva, odnosno većinom su birali grudi koje im izgledaju “prpošnije” i čvršće, postavljene visoko na prsnom košu, odnosno da još “stoje u zraku”.

Takve grudi svakako su simbol plodnosti jer podsjećaju na mladenački izgled, uz koji dolazi i veća plodnost, objasnili su znanstvenici navodeći primjer kako bi prosječan muškarac, da bira samo po grudima, radije odabrao nekog poput Jennifer Lawrence nego Kim Kardashian (čak i da su joj grudi prirodne).

Stimulacija grudi i bradavica povećat će seksualno uzbuđenje kod 82 posto žena, a 60 posto žena tražit će od svog partnera da im dodiruje grudi, pokazala je nedavna studija Sveučilišta Sheffield. Milijuni umjetničkih dijela stvaranih proteklih 100 tisuća godina, kao i uspjeh magazina kao što je Playboy očiti su dokaz da su muškarci ekstremno orijentirani na grudi. Ipak, ta privlačnost ne dolazi iz odgoja, već je duboko usađena u naš mozak na razini nagona, objašnjavaju znanstvenici.

Jedna od teorija koja objašnjava privlačnost grudi je ona evolucijsko-biološka po kojoj pune grudi, sastavljene većim dijelom od masnoća, signaliziraju muškarcu da je žena dobrog zdravlja i sposobna roditi i odgajati djecu.

Druga hipoteza govori kako seks većine primata izgleda tako da mužjak ulazi “odostraga”, a u tom smislu opsesija grudima povezuje se s njihovim oblikom, koji podsjeća na stražnjicu. Ljudi su među rijetkim životinjskim vrstama koji ljubav vode “licem u lice”, gledajući u oči partneru, s čime grudi dolaze u prvi, odnosno drugi plan.

 

Stanija ponovo pokazala savršeno oblikovanu guzu, tvrdi da je još porasla (FOTO)

Stanija Dobrojević je jedna od najpoznatijih srbijanskih starleta, koja se okušala u svijetu muzike.

Bilo kako bilo, stekla je ogromnu medijsku pažnju, najviše zbog svog slobodnog ponašanja i golišavih fotografija koje redovno objavljuje na svom Instagram profilu.

Pogledajte kako je ovaj put obradovala sve one koji je prate:

 

(Foto:Instagram)0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...