Ozbiljno kršenje Uefinog financijskog fair-playa automatski predstavlja i ozbiljno kršenje pravne regulative u engleskom Premiershipu pa bi Manchester City nakon izbacivanja iz Lige prvaka i 30 milijuna eura kazne mogao ostati i bez bodova u engleskoj ligi, piše Independent.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Naravno, ‘sa zrnom soli’ treba uzeti i Uefine sankcije (počinju teći nakon kraja ove sezone) i prijetnju Premier League, ali pravnog temelja za domino-efekt udaranja po Cityju ima.

Osim toga, vodstvo Premiershipa Man Cityju, ako i krene sa svojim kaznama, sigurno neće oduzeti toliko bodova da Aguero, de Bruyne, Sterling i društvo ispadnu iz lige, a plasman u Ligu prvaka za sljedeće dvije godine im je u petak navečer ionako postao – nebitan (ponavljamo, ako sankcije ostanu tj. ako Sportski arbitraži sud u Lausannei potvrdi odluku Uefe).

ŠOK IZ NYONA

Uefa izbacila Manchester City iz Lige prvaka na dvije godine!

Engleski su klubovi zakonom dužni vodstvo lige pošteno i u dobroj vjeri informirati o svim činjenicama vezanima uz svoje poslovanje i to svake godine, prigodom procedure dobivanja licence.

Ako je City varao Uefu onda je varao i Premiership pa je tu ishodište moguće kalvarije Nebesko-plavih ne samo u Europi nego i u Engleskoj, nedavno odmetnutoj od Europske unije.

Izbacivanje iz Premiershipa nitko ne smatra realnom opcijom. Liga bi time doživjela preveliki udarac tj. izgubila previše novaca da bi se ‘kao pijan plota’ držala vlastitih pravila.

REAKCIJA IZ MANCHESTERA:

‘Uefa je bila i tužitelj i sudac: Kaznu su najavili prije istrage!’

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL ‘ZENZACIJA’ SA IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – Hoće li Premier League uzeti bodove Manchester Cityju? / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.