Hajduk je u ponedjeljak saznao da će dvije domaće utakmice igrati pred praznim tribinama zbog pirotehnike navijača na derbiju protiv Dinama, ali uskoro bi i drugi hrvatski klubovi mogli staviti ključeve u bravu za stadione. Razlog je, dakako, korona virus.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Nacionalni stožer civilne zaštite u ponedjeljak je preporučio obustavu svih javnih događanja s više od 1000 ljudi. E, sad, kako će se to odnositi na HNL?

Moguće su opcije ograničavanja gledatelja na tisuću gledatelja, totalnu zabranu navijača na tribinama ili najdrastičnija, ali i najmanje izgledna opcija: obustava HNL-a. Za tim su posegnuli u Italiji, ali tamo je situacija s korona virusom izmaknula kontroli.

UMIJEŠALI I EURO

Što nakon suspenzije Serie A? Postoje tri moguća scenarija…

Zdravstvena komisija HNS-a o tome će odlučivati ovaj utorak.

– Napravit ćemo telefonsku sjednicu. Ne mogu prejudicirati zaključak, treba se poštivati preporuka države. Država odlučuje u ovakvim slučajevima, a ne Fifa ni Uefa. Što znači tisuću gledatelja? Ako je i jedan zaražen, previše je – rekao je predsjednik komisije Dragan Primorac za SN.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Josip Tolić – Hoće li se HNL nastaviti bez gledatelja zbog korona virusa / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.