Dok iz cijelog svijeta stižu loše vijesti oko zaraženih zbog koronavirusa, u Mančester sitiju imaju razloga za veliko zadovoljstvo.

Iako je UEFA suspendirala prvaka Premijer lige na dvije godine iz Lige prvaka, žalba “Građana” trebala bi uroditi plodom.

Tako bar tvrde španski mediji, koji prenose da UEFA razmatra mogućnost da suspendira svoju odluku o zabrani učešća Mančester sitija u najelitnijem evropskom takmičenju.

To praktično znači da “Građani” mogu računati na učešće u najelitnijem klupskom takmičenju već u narednom ciklusu, naravno, ukoliko to pravo izbore kroz Premijer ligu ili osvajanjem ovogodišnje Lige prvaka.

U Mančester sitiju su uvjereni da će odložiti svoje izbacivanje iz evropskih takmičenja do avgusta mjeseca, a poslije toga će biti kasno da se ta odluka primjeni za narednu sezonu. 

Podsjetimo, “Građani” su na dobrom putu da se plasiraju u četvrtfinale, pošto su u prvom meču osmine finala slavili u Madridu protiv Reala 2:1.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Hoće li UEFA suspendirati svoju odluku o zabrani učešća Mančester sitija u Ligi prvaka / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.