– Migranti iz Prihvatnog centra „Lipa“ trebali bi biti izmješteni u novi kamp koji će, najvjerovatnije, biti formiran u Živinicama, mišljenja su u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK.
BIHAĆ, 26. novembra – Sve glasnije se govori o otvaranju još jednog kampa za migrante. Ovaj put u Živinicama u Tuzlanskom kantonu. Navodno, 135 kontejnera za smještaj 2.500 migranata trebalo bi da stigne iz Austrije.

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić izjavio je jučer da se radi na pripremi više lokacija, ali nije želio precizirati kojih.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova USK stava su da je Migrantski centar “Lipa”, između Bihaća i Bosanskog Petrovca, neuslovan za boravak ljudi tokom zime i da treba razmišljati o izmještanju migranata iz ovog centra.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.