Nakon trostrukog ubistva, koje je počinio Muhamed Kadirić, u selu Vrhpolje kod Sanskog Mosta vlada tuga.

U kućama ubijenih danas se okupljala rodbina i komšije, dok policije i dalje vrši uviđaj kod Kadirićeve brvnare, gdje maskr i počinjen.

Danas je javljeno da će dženaza i ukop Safetu Kadiriću biti sutra u Vrhopolju nakon podne namaza, a Emiru Bajriću i Elkazu Raziću nakon ikindije namaza u Gornjem Kamičku.

Također, U Sanskom Mostu po naredbi postupajuće tužiteljice vrši se obdukcija leševa trojice stradalih muškaraca. Obducenti imaju jako puno posla obzirom da se radi o više prostrelnih rana na tijelima ubijenih.

Predao se policiji

O stravičnom slučaju već danas se zna više detalja. Kako saznajemo, ubistvu je kumovao alkohol, a osumnjičeni se nakon zločina uputio prema obližnjem autoservisu uz cestu, gdje je šokiranom automehaničaru saopćio šta je uradio.

Muhamed Kadirić: Predao se policiji

– Mahao je rukom dok je prilazio da dođem do njega, a kad sam mu prišao, rekao mi je: “Zovi policiju, ubio sam tri čovjeka” – ispričao nam je uznemireni automehaničar.

Dodao je da je Kadirić izgledao unezvijereno te da je psovao.

Nedugo nakon toga, ubica se predao policiji, koja stigla ubrzo nakon dojave.

Kako je naša ekipa saznala na mjestu događaja, ovaj stravični zločin dogodio se u brvnari ubice, gdje su četvorica muškaraca, koji su se družili, pili alkohol.

Čim je došla na mjesto događaja, policija je blokirala prilaze zaseoku Kadirići, a mještani, poznanici i rodbina ubice i ubijenih okupljali su se u blizini policijskih vozila.

Horor scena

– U magazi je jedan sjedio mrtav na kauču, drugi je bio na podu potrbuške, a krvi je bilo svugdje. Treći ubijeni je ležao vani bočno, a leđa su mu bila krvava – opisao je jedan od svjedoka iz sela užasnu scenu koju je zatekao u brvnari nakon što je ubica Muhamed Kadirić izašao vani.

Ubrzo je na policijski punkt stigao i Jasmin Omić Cojk, sanski poduzetnik, kojem je ubijeni Safet Kadirić bio prijatelj.

– Je li istina? – pitao je kroz suze Omić mještane, koji su ga pokušali utješiti.

Ifet Hukanović i Dževad Salešević, bivši borci Petog korpusa, u nevjerici su ponavljali kako je ubijeni Kadirić ratovao s njima od prvih dana do oslobođenja i da je bio dobar čovjek.

– Još ne možemo doći sebi. Bio je dobričina, nije se znao ni naljutiti, u selu se nikad nikome nije zamjerio. Eto, šta je sve u ratu prodeverao i da ovako završi – komentirali su užasnu smrt 53-godišnjeg saborca.

Navodno je Safet Kadirić vidio Razića i Bajrića s traktorom i izašao da im pomogne, ali je sudbina htjela da svrate u brvnaru kod Muhameda Kadirića. Iz nje je živ izašao samo ubica.

Ostale porodice

Iza Emira Bajrić ostali su dvoje djece i supruga, a iza Elkaza Razića supruga i troje djece. Ubijeni Safet Kadirić iza sebe je ostavio suprugu, sina i kćerku, dok ubica Muhamed Kadirić nije oženjen.

Bio agresivan kad popije

Na drugom kraju sela stariji ljudi prepričavali su monstruozni čin koji je odnio tri života.

– Muhamed je prestao piti neko vrijeme, a onda je prije nekoliko mjeseci opet počeo. Bio je agresivan u piću, jednom je sjekirom napao šumara – komentirali su.