Svjedoci smo da je pandemija potresla ekonomiju u cijelom svijetu, pa tako i naše lokalne biznise. Jedan od većih utjecaja pandemija je imala na turizam, odnosno na hotele koji su brojali više uposlenih, a koji su preko noći bili primorani da se zatvore.
Računi su stizali, kao i obaveze koje su objekti i dalje morali ispunjavati!

Najpoznatiji hotel u Krajini, ali i širom BiH, Kostelski buk, odlučio se na ovaj, prije svega, hrabar potez. Na 120 dunuma zemlje započeli su proizvodnju organskog povrća, za potrebe kuhinje svog hotela, te su na taj način sačuvali 75 radnih mjesta koliko njihov hotel broji zaposlenih.

‘Kostelski buk’, koji se nalazi u mjestu Kostela, na 8 km od grada Bihaća.

Na službenoj Facebook stranici, podijelili su sa svojima gostima da će pored domaćeg povrća koje će uskoro imati priliku probati, u ponudi biti i domaća tjestenina, rezanci i tarhana.

U nastavku pročitajte njihovo obraćanje na Facebook stranici.

“Da se vratimo na početak…

U mjesecu martu smo primili obavještenje za prestanak rada zbog pandemije korona virusa, kao i sve ostale potresla nas je cjelokupna situacija. Razmišljali smo kako i šta dalje, odustajanja nema, naša firma broji 75 zaposlenika i moramo se izboriti!

Došli smo na ideju da pokrenemo proizvodnju domaćeg organskog povrća za potrebe restorana, te na taj način sačuvano radna mjesta.

Bili smo puni entuzijazma i želje za radom i opstankom.

Zajedno sa našim uposlenicima smo pronašli 120 dunum zemlje, napravili raspored obezbjedili maske i dezinfekciska sredstva i krenuli sa obradom zemlje, zasijali razno povrće.

Pored domaćeg povrća koje će te u budućnosti moći probati u našem restoranu, napravili smo domaću tjesteninu, rezance i tarhanu.

Sretni smo što smo zajedno prošli sve ove nedaće koje su nas zadesile jer ipak smo mi u Kostelskom buku jedna “VELIKA PORODICA”.

Idemo dalje! ❤️”

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.