Pojavom pandemije izazvane koronom virusom, politička dešavanja u, uvijek politički vreloj Krajini, bila su u drugom planu. Održana je jedna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) kada je usvojen Budžet za ovu godinu.

Međutim, politički lonac u Krajini počinje polahko da se budi, pa su tako pojedini mediji objavili kako su vođeni pregovori između SDA i A SDA o novoj većini, piše portal USN.ba.

Prema pisanju medija, navodno su pregovore vodili Šemsudin Dedić (SDA) i Rifet Hozanović (A SDA). Tako je i sam Hozanović demantirao smjenu Vlade USK, ali i bilo kakvu saradnju sa SDA, prenosi pomenuti portal.

“To je samo jedan u nizu pokušaja SDA da destabiliziraju Vladu USK. Pokušavaju to od momenta kada smo smijenili najgoru Vladu USK od osnivanja Kantona, na čijem čelu je bio tadašnji premijer Husein Rošić”, rekao je ovom prilikom Hozanović.

“Sjetite se, tada su sazvali press konferenciju i rekli da se za 20 dana vraćaju na vlast, od tada je prošlo godinu i po”, dodaje.

Kako je kazao ovom prilikom, A SDA neće sa SDA i, kako kaže, to je dovoljna poruka.

“Poslije toga su najavili da imaju 16 ruku u Skupštini USK kada su uz pomoć svojih partnera na višim nivoima na sve načine pokušali prisilite pojedine zastupnike da sruše trenutnu Vladu, ali ni tad se nije desilo ono što su najavili. Neće se ni sad desiti”, zaključio je Rifet Hozanović.

Izvor: Biscani.net / USN.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.