Bišćanka Sandra Ilić Ićanović već duže vrijeme se bori sa leukemijom, a današnji tmuran i kišan septembarski dan uljepšala nam je naljepšim vijestima.

Hrabra Sandra uspjela je pobijediti zloćudnu bolest koja izaziva poremećaj plazma ćelija (diskrazije plazma ćelija, monoklonalne gamapatije). Riječ je o stanjima u kojima se jedna grupa (klon) plazma ćelija prekomjerno umnožava i proizvodi veliku količinu nenormalnih antitijela. Stalno rastući broj nenormalnih plazma ćelija prodire i oštećuje različita tkiva i organe.

Naravno, mlada djevojka pred kojom je tek život nije zaboravila zahvaliti se onima koji su na bilo koji način bili uz nju, ali i dati savjet svima koji se bore s ovom teškom bolešću.

Izvor: MojCazin.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.