Ovo mi je uvertira za neku borbu na Maksimiru ili Poljudu, pred 30.000 ili 35.000 ljudi, rekao je Filip Hrgović (27) nakon što je odradio otvoreni trening na otvorenom uoči subotnjeg okršaja s Ericom Molinom.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Amerikanac je puno iskusniji (37 godina, 27 pobjeda u 32 borbe), najavio je kako Hrgović nikad nije imao jačeg udarača na drugoj strani ringa, te kako Filip puno griješi u borbi, dok naš borac već – razmišlja o idućem suparniku.

– Nudili smo borbu Derecku Chisori kad mu je otkazao Parker. Tada je odbio, tako da bih ga htio za idućeg suparnika.

SPEKTAKL U ARABIJI

Hrgović: Sad želim na Chisoru! Molina: Filip baš puno griješi…

No prije dogovaranja okršaja s kontroverznim Chisorom (35 godina, 32 pobjede u 41 borbi), Filip mora riješiti Molinu. Na najskupljem boksačkom spektaklu ikad, nazvanoj “Okršaj na dinama”.

Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Prizor je doista spektakularan: Diriyah Arena sagrađena je usred pustinje, na 10.000 četvornih metara u povijesnoj jezgri, koja je pod zaštitom UNESCO-a… u manje od dva mjeseca!?

🇸🇦 THE SPECTACULAR DIRIYAH STADIUM

🥊 The venue which will see @anthonyfjoshua vs @Andy_destroyer1 with @DillianWhyte also featuring!

📺 SEE THE ARENA FROM EVERY ANGLE: https://t.co/hNMzOYYX4m#Boxing #JoshuaRuiz pic.twitter.com/P2A5l6gSSO

— ProBoxingFans (@ProBoxingFans) December 2, 2019

Izgradnja je počela 7. listopada, a 175 radnika napravilo je čudo.

– Čudesno, čovječe! Ludo je što su napravili u mjesec i pol dana, ovo će zaista biti nešto povijesno. I ja na takvoj pozornici želim ispisati povijest. Pa kad sam prvi put došao ovamo, nije bilo ničega! Nevjerojatno – rekao je Andy Ruiz, koji će pred 15.000 gledatelja braniti pojaseve koje je prije pola godine u New Yorku šokantno osvojio pobjedom protiv Anthonyja Joshue.

Foto: Diriyah Season

Na sam dan priredbe u subotu o svemu će se brinuti 2000 ljudi, a dolazi više od 300 novinara i navijači iz 65 država. Najjeftinija je ulaznica 119 eura, a u subotu se očekuje da vrijeme bude vedro, uz dnevnu temperaturu 24 stupnja Celzijeva, a noći 13 stupnjeva.

– Svi koji dođu na ovaj spektakl o tome će pričati unučadi – uvjeren je Joshua.

Foto: Diriyah Season

Diraja je, inače, rodno mjesto prvih kraljeva Saudijske Arabije, a taj bi stadion nakon boksačkog, trebao ugostiti teniski spektakl, s najboljim igračima svijeta.


Više saznajte na izvornom linku: Ante Buškulić – Hrgović – Molina i Joshua – Ruiz na Diriyah Areni, koja je sagrađena u dva mjeseca / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.