Njemačka, Španjolska, Austrija i Češka su reprezentacije protiv kojih će Hrvatska igrati u drugom krugu skupine I! Naši su besprijekorno odradili svoju skupinu i s kokicama u ruci i pred TV-om u opuštenom izdanju su mogli gledati naše buduće protivnike.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Austrijanci su prvo sredili Makedonce uvjerljivih 32-28 i osigurali prvo mjesto, a o drugoj poziciji su u izravnom dvoboju odlučivale Češka i Ukrajina. Ukrajincima je trebala pobjeda od dva razlike u dosta čvrstoj i teškoj utakmici, ali Česi su ipak uspjeli doći do pobjede 23-19 zahvaljujući kvalitetnijoj vanjskoj liniji.

Češka je u drugom krugu bila i na Euru 2018. u Hrvatskoj, a ‘kauboji’ su ih pobijedili u utakmici za peto mjesto.

Najbolji kod Čeha bio je Babek koji je utrpao šest golova, a Mubenzem je dao četiri. Hrabre i borbene Ukrajince predvodio je Kozakevič zabivši četiri komada.

U skupini D Norveška je pobijedila neugodne Portugalce 34-28 i tako je prenijela dva boda u drugi krug. Ali nije to bilo baš lagano, pa nisu Portugalci samo tako pobijedili Francuze.

Foto: ROBERT MICHAEL/DPA/PIXSELL

Norvežani su ih i shvatili ozbiljno, ali na početku je bila prava borba. Portugal je držao egal i stalno su bili na jedan, dva razlike. Ali kada Sagosen i družina dodaju gasa, možete ih samo gledati i plakati od muke do mile volje. Nevjerojatnom serijom od 6-1 su početkom drugog dijela i potpuno pobjegli Portugalu, a ta serija im je donijela komotniju završnicu i pobjedu od 34-28.

Norvežani su u ovom susretu pokazali nevjerojatnu širinu, a čak četiri igrača njih pet je zabilo četiri ili više gola. Najraspoloženiji bio je Joendal sa sedam komada, Abelvik Rode je utrpao šest komada, Johannessen također šest, Sagosen pet, a Reinkind četiri.

Foto: Frank Molter/DPA/PIXSELL

Bila je to nevjerojatna ofenzivna predstava u drugom dijelu i poslali su silovitu poruku glavnim konkurentima.

Najbolji kod Portugala bio je Rodrigues s pet golova.

Švedska je u posljednjoj utakmici skupine F u Goteborgu svladala Poljsku sa 28-26 i osigurala drugo mjesto iza Slovenije koja je u prvom krugu ostvarila sve tri pobjede.

Četiri švedska igrača postigla su po pet golova protiv Poljske, Daniel Pettersson, Jim Gottfridsson, Andreas Nilsson i Kim Ekdahl du Rietz, dok je Szymon Sicko bio strijelac osam golova za Poljsku.

Slovenija je u svom posljednjem nastupu u Goteborgu svladala Švicarsku sa 29-25. Miha Zarabec je sa šest golova bio najbolji kod Slovenije, dok je Andre Schmid s osam pogodaka predvodio Švicarsku.

Tema: Rukometni Euro 2020.

Više saznajte na izvornom linku: Zdravko Barišić – Hrvatska doznala i posljednjeg protivnika: Češka dobila Ukrajinu i pridružila nam se u drugom krugu / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.