Dejana Lovrena i Domagoja Vide nema zbog kartona. Zbog toga će protiv Slovačke na Rujevici stoperski par biti Duje Ćaleta-Car (23) i Dino Perić (25). Dinamovcu će ovo biti prvi nastup i debi u “kockastom”, a Ćaleta-Car ima tri nastupa za Hrvatsku dosad. Posljednji prije osam mjeseci u pobjedi protiv Azerbajdžana u Maksimiru 2-1.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Dino Perić je igrač za kojeg sam siguran da će brzo biti u reprezentaciji. On je naš najbolji stoper kad se radi o iznošenju lopte, ne boji se igrati pod pritiskom, a iz utakmice u utakmicu će još sigurno rasti, nadam se i do hrvatske reprezentacije – rekao je prije tri mjeseca trener Dinama Nenad Bjelica.

Bjelica je bio u pravu, Perić je u međuvremenu dobio poziv Zlatka Dalića, a sad će očito odigrati i prvu utakmicu za Hrvatsku. Ovo je za njega dosad sezona iz snova i treba vjerovati da je on pravo rješenje za Slovačku. Duje-Ćaleta Car je “pomilovan”, jasno je da će početi utakmicu u subotu. Perić i Ćaleta-Car su drugi najviši stoperski par u Europi gledajući najbolje reprezentacije Starog kontinenta.

Dino Perić ima 197 cm, a Duje Ćaleta-Car 192 cm. Zajedno su na 389 cm, od njih su viši samo Englezi, Harry Maguire iz Manchester Uniteda i Tyrone Mings iz Aston Ville. Maguire je visok 194, a Mings 196 cm. Stoperski par engleske reprezentacije iz utakmice s Bugarskom je visok 390 cm.

Blizu našeg stoperskog para i engleskog je i njemački, Süle i Ginter. Ozlijeđeni Süle je visok 195 cm, a Ginter 191. Zajedno imaju 386 cm. Vjerujemo da će Dino i Duje protiv Slovaka odnijeti sve lopte glavom.

Foto: 24sata/Grafika

Izvor: Antonio Bevanda / 24sata.hr