Devet minuta trajala je koncentracija Walesa. Devet minuta trebalo je hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji da razbije velšku obranu i dođe u prednost na Cardiff City stadionu.

Briljantna akcija Josipa Brekala čudesnim slalomom po lijevoj strani, poslije koje je Petković namjestio priliku, gurnula je Nikolu Vlašića u šansu, a hrvatski veznjak drugu utakmicu zaredom pokazao je da kada dobije priliku nema te sile koja ga može zaustaviti.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nanizao je Brekalo trojicu prije nego je Vlašić sjajnim udarcem s 20-ak metara pogodio sami desni kut Hennesseyjeva gola i lopta se od stative odbila za neobranjivih 1-0. Bio je to drugi Vlašićev gol za reprezentaciju nakon što je prvijenac postigao protiv Slovačke. I taj gol postigao je izvan šesnaesterca, a bio je jednako remek-djelo kao i ovaj.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vlašić je u susret s Walesom ‘upao’ umjesto Marcela Brozovića, koji je utakmicu morao propustiti zbog žutih kartona. U sastavu su još Josip Brekalo, koji je zamijenio Antu Rebića i Mateo Kovačić umjesto Ivana Rakitića.

Utakmica je u tijeku.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Boris Trifunović / 24sata.hr