Hrvatski hokejaši na ledu od četvrtka do nedjelje u slovenskim Jesenicama nastavit će svoj kvalifikacijski put za Olimpijske igre. Inicijalne su prepreke preskočili u Sisku u prosincu (Bugarska, Turska, Srbija), međutim, sada slijede nemjerljivo teže, da ne kažemo, za ovu Hrvatsku vjerojatno neprelazne.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Čemu pesimizam? Iz skupine koju čine domaćin i veliki favorit Slovenija, Japan i Litva dalje u završni krug ide samo prvi, a kako je Hrvatska shvatila ove kvalifikacije, ne treba dalje od konstatacije da je za Sloveniju otišla bez izbornika Danijela Kolomba. Nema ni njegovog pomoćnika Breganta, vođe momčadi Jačmenjaka… Izbornički će posao obavljati Čeh Vlastimil Wojnar.

I ne bi to opet bilo tako strašno da nema čak devetorice igrača koji su igrali u Sisku. Nema, na to smo već navikli, onog najboljeg, Borne Rendulića niti ijednog naturaliziranog igrača koji su svojevremeno igrali za Medveščak u EBEL-u i KHL-u. Na popisu je tek pet igrača koji igraju u inozemstvu.

U četvrtak u 15:30 turnir otvaramo protiv Japana, dan kasnije u 19 slijedi Slovenija, a u nedjelju turnir zatvaramo s Litvom u 15:30.

Popis reprezentativaca

golmani: Ivan Štimac Rojtnić (Mladost), Luka Goršić (Mladost), Vito Nikolić (Courbevoie)
braniči: Mario Sertić (Medveščak), Jan Smolec (Mladost), Bruno Kegalj (Zagreb), Domen Vedlin (Zagreb), Luka Kramarić (Mladost), Ivan Puzić (Podhale Novy Targ), Fran Srketić (Raahe-Kiekko), Marko Tadić (True Celje)
napadači: Ivan Brenčun (Medveščak), Bruno Fičur (Medveščak), Sven Paulović (Medveščak), Marko Šakić (Medveščak), Damir Buković (Medveščak), Robert Cerovečki (Mladost), Lovro Hanžek (Mladost), Nikola Kramarić (Mladost), Tadija Mirić (Mladost), Luka Jarčov (Zagreb), Jan Novotny (Zagreb), Dominic Rene Čanić (Landshut)

Više saznajte na izvornom linku: Davor Kovačević – Hrvatska reprezentacija u hokeju u kvalifikacijama za Olimpijske igre bez izbornika i najboljih igrača / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.