Izborniku U21 reprezentacije Nenadu Gračanu već dugo stolica na kojoj u HNS-u sjedi nije najstabilnija, a poraz protiv Škotske u kvalifikacijama za EP 2-1 još ju je više poljuljao. Naime, kako neslužbeno doznaju 24sata iz vrha HNS-a, ovo je vjerojatno bila posljednja utakmica Gračana kao izbornika. 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Ipak, on ne strahuje previše i rado je prokomentirao utakmicu s našim novinarom.

– Mislim da smo prvo poluvrijeme odlično izgledali. Dolazili smo organiziranom igrom do njihove zadnje linije, znali smo da su agresivna momčad koja se brani s puno igrača, ali je sve izgledalo više manje kako smo željeli – započeo je Gračan, pa dodao:

– Drugo poluvrijeme su neki igrači imali  problema zbog toga smo i napravili tri izmjene, moglo bi se reći prisilno. Iz tih razloga nismo više mogli kontrolirati loptu kao do tada. Ipak, treba naglasiti da smo golove primili iz grešaka kakve se ne bi smjele događati ovakvim igračima. 

‘Teško se nositi s njima’

– Dosta igrača nema kontinuitetu svojim klubovima i to je poblem da bi se odigralo na nivou. Trebali smo biti sigurniji u veznom redu i zadnjoj liniji, brže se rješavati lopte. Mislim da nismo toliko loše izgledali, nisu Škoti imali puno prilika, nego su iz prve zabili gol. Naravno, ovo nam treba biti pouka – govori Gračan.

Priznaje, nije najbolje postavio momčad.

– Htjeli smo staviti slične igrače za naprijed, ali nismo uspjeli. Teško smo se nosili i s njihovom špicom koja je lako grabila lopte, bili su agresivni, igrali su direktno, preskakali igrače. 

‘Igračima treba kontinuitet’

S druge strane, Škoti su pogodili s izmjenama. 

– Da, to su igrači koji imaju kontinuiteta, momčad koja ima kvalitetu, znali smo to, ali šteta je što smo ispustili sve u 80. minuti. Dozvolili smo si greške koje se nisu smjele dogoditi.  Svaki poraz je neugodan, ali donosi nešto što možemo naučiti – tvrdi Gračan.

– Teško je govoriti o promjenama, ali sigurno će neki igrači dobiti veće minutaže u svojim klubovima, nema više traženja klubova, prolazak devetog mjeseca donosi određeni mir. – navještava Gračan. 

– Igrači moraju imati kontinuitet da bi na pravi način mogli igrati u ovim utakmicama. Nama je cilj ostvarivati rezultate da naviknemo njih na ono što će ih čekati u A reprezentaciji. Ima još puno bodova u igri, sigurno da ćemo morati neke stvari promijeniti, ali optimisti smo – rekao je za kraj. 

Izvor: Tomislav Gabelić, Eva Grgić / 24sata.hr