Hrvatska: U avionu pronađeno 1.190 grama kokaina

Anadolija

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske saopštili su da su tokom provođenja kriminalističkog istraživanja u utorak u Međunarodnoj zračnoj luci “Franjo Tuđman“ u Zagrebu, uhapšeni 56-godišnji državljanin Sjedinjenih Američkih Država i 55-godišnji Nigerijac.

Oni su u zračnu luku stigli avionom u vlasništvu Amerikanca, koji je ujedno i upravljao letjelicom, dok mu je Nigerijac bio kopilot. Temeljem naloga nadležnog suda policijski službenici pretražili su avion, te u repu prtljažnog prostora, pronašli paket s više od kilograma kokaina visoke kakvoće, tačnije 1.190 grama, navode iz MUP-a Hrvatske.

Dodaje se da se sumnja da su spomenutu dvojicu muškaraca organizatori povezali u zločinačko udruženje, kako bi po njihovim uputama, kokain koji su nabavili na području Afrike, iz države Mali dopremili u Zagreb, a gdje je trebao biti zamijenjen za veću količina vatrenog oružja i streljiva.

Iz MUP-a kažu da je po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv dvojice muškaraca podnijeta je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja u vezi s neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

Kriminalističko istraživanje pod nazivom “Nexus”, a koje je usmjereno na suzbijanje međunarodne trgovine droga i oružja, proveli su službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili, istakli su iz MUP-a Hrvatske.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...