Šteta! Nakon prvih 45 minuta mlada je Hrvatska izgledala kao momčad kojoj je samo slučajnost uzela uvjerljivo vodstvo na poluvremenu, ali u nastavku su se uloge izmijenile, Češka je preuzela sve konce igre i zasluženo nas pobijedila. Kompromitirali smo šanse za odlazak na U21 Euro…

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Jedva je prošla minuta, a mladi su Vatreni u 4. kolu Skupine 4 imali zicer: Bradarić je ubacio s lijeve strane, a sa dva-tri metra Musa proslijedio loptu prema češkom golu, ali Jedlička je vrhunski obranio zicer mladih Vatrenih.

Prva prilika za Čehe dogodila se u 12’: Šašinka puca zdesna sa samo 5-6 metara, ali sjajni Adrian Šemper pokazuje fenomenalni refleks i skida 100%-nu šansu Češke.

U 17’ je Granečny najprije ‘provozao’ Kalaicu pa odlično pucao sa desetak metara, a Šemper po drugi puta fenomenalno spasio naš gol.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dvije minute kasnije 100%-na šansa za naše: s lijeve je strane sam, na ‘tu per tu’, Josip Brekalo (pojačanje iz A selekcije) došao pred Martina Jedličku koji, baš poput našeg Šempera, po drugi put skida zicer.

Nakon točno pola sata Hrvatska je imala 1-0, a pamtit će se i akcija i gol: Brekalo je spustio loptu Luki Ivanušecu koji je krenuo u solo-prodor na 40 metara od protivničkog gola, u driblingu nanizao ‘pola Češke’ pa sa 10-ak metara slijeva zavukao loptu u suprotni kut Jedličkinog gola… Fe-no-me-na-lan potez Dinamovog veznjaka i Hrvatska je imala 1-0.

Hrvatska je igrala bolje, 2-0 je ‘visilo u zraku’, ali pali smo iz situacije iz koje se to ne smije dogoditi: korner za Čehe, Ladislav Krejči najviši je u skoku pa sa 6-7 metara zabija za 1-1 u utakmici u kojoj smo dotad igrom zaslužili voditi barem dva razlike.

U nastavku smo očekivali potvrdu dominacije mladih Hrvata, a dočekali… Sjajnu igru čeških mladića koju su okrunili golom i zasluženom pobjedom.

Presudila je 72. minuta: Vatreni su se na jedan odbijanac sudarali sami sa sobom, a Pavel Bucha u punom je trku naletio na loptu i zakucao ju iza inače odličnog, ali u ovoj situaciji nemoćnog Šempera.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Do kraja smo imali posjed lopte, ali bez velikih prigoda, a na kraju je Bradarić, u zadnjim sekundama nadoknade, dobio i crveni karton jer je nagazio protivničkog igrača.

Nije pomogao ni Brekalo, u Velikoj Gorici smo (pred očima Zlatka Dalića) naznačili što možemo no odigrali smo dva posve različita poluvremena, a jako loših drugih 45 minuta koštalo nas je bodova. Nadajmo se da neće i plasmana na EP 2021.

Kvalifikacije se nastavljaju u ožujku sljedeće godine kada gostujemo u Škotskoj (27. ožujka, 17 sati). Još uvijek možemo na Euro, ali ovim smo si porazom pošteno zakomplicirali život.

Izvor: Danijel Vukušić / 24sata.hr