Usprkos svjetskoj pandemiji koronavirusa. europski boksači će tijekom sljedeća dva tjedna u Londonu nastupiti na kontinentalnim kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, a u petak je obavljen ždrijeb na kojemu je i osam hrvatskih predstavnika saznalo svoje suparnike.

Nikolina Ćaćić je jedan od 23 boksačice u kategoriji do 57 kilograma, a nastup na OI će ih izboriti njih šest. Najmlađa hrvatska natjecateljica slobodna je u 1. kolu, a u osmini finala će joj suparnica biti Latvijka Amanda Millere.

U kategoriji do 60kg uz Mariju Malenicu je još 21 natjecateljica, a u Tokio će također njih šest. Malenica je slobodna u 1. kolu, a u osmini finala sučelit će se s Francuskinjom Maiva Hamadouche, aktualnom viceprvakinjom Europe.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Ivana Habazin u kategoriji do 69kg je među 17 natjecateljica koje hvataju jedno od pet mjesta. Njena suparnica u osmini finala bit će Francuskinja Emilia Sonvico.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kod boksača imamo pet predstavnika. Marko Zeljko u kategoriji do 69kg je među 31 boksačem koji hvataju šest kvota. On u 1. kolu ide na Bjelorusa Aleksandra Radzionova, dvostrukog brončanog Europljanina u mlađim seniorima.

U srednjoj kategoriji do 75kg među 34 borca je i Mladen Sobjeslavski, a na OI će njih šest. Njegov prvi suparnik je Finac Muhhamad Abdilrasoon.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

 
Luka Plantić u poluteškoj kategoriji do 81kg među 29 boksača hvata jedno od šest mjesta, u 1. kolu će boksati protiv Austrijanca Umara Dzambekova.

U teškoj kategoriji do 91kg Toni Filipi se među 26 natjecatelja bori za jedno od četiri mjesta. U 1. kolu Filipi ide na Ukrajinca Horskova od kojeg je na Europskom prvenstvu do 22 godine u Targu Jiu izgubio u polufinalu sa 1-4.

Hrvatskog predstavnika u superteškoj kategoriji preko 91 kilograma Marka Miluna očekuje 19 suparnika za četiri kvote. Milun je slobodan u 1. kolu, a nakon toga ide na boljeg iz ogleda Britanca Frasiera Clarka i Talijana Clementea Russoa.

Više saznajte na izvornom linku: HINA – Hrvatski boksači saznali su protivnike u borbi za OI… / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.