Prvotni plan da Filip Hrgović ide na svibanjske kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju ostvarit će se. potvrdio je HBS u svom priopćenju. Ipak, neće to biti na radost najboljeg hrvatskog profesionalnog boksača.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Na europske kvalifikacije u ožujku u Londonu ići će Marko Milun i, uđe li u polufinale turnira, Hrgović neće imati pravo nastupa na svjetskim kvalifikacijama u Parizu jer svaka država smije dati samo jednog predstavnika u svakoj kategoriji.

Naime, Hrgović u ožujku u terminu europskih, ranijih kvalifikacija, ima profesionalni meč u Engleskoj što znači da ne može prisustvovati ranijim kvalifikacijama. Stoga je htio te kvalifikacije ostaviti prazne, a otići na svibanjske tako da mjesec dana prije ranijeg turnira i svog profesionalnog meča, dakle sredinom veljače, boksa ‘majstoricu’ s prvakom Hrvatske nakon održanog državnog prvenstva  koje započinje za 10-ak dana. 

O mogućem mijenjanju propozicija natjecanja, HBS se službeno nije oglasio. Kako smo doznali od Filipovog menadžera, Željka Karajice, situacija bi trebala biti kristalizirana u srijedu ili četvrtak kada budu sjeli za stol s čelniicima Saveza, no oni su ih preduhitrili i poslali službeno priopćenje već u četvrtak. U njemu stoji da je Savez za ranije kvalifikacije registrirao Marka Miluna, a za kasnije, svibanjske Filipa Hrgovića.

Priopćenje donosimo u nastavku:

Ovim putem Hrvatski boksački savez, kao krovna institucija za plemenitu vještinu u Republici Hrvatskoj želi razriješiti neke možebitne nedoumice koje su se pojavile u hrvatskim medijima posljednjih dana.

Glede kvalifikacijskih turnira za olimpijski boksački turnir u Tokiju Savez je već nekoliko puta iznio plan za supertešku kategoriju i isti se za odlazak na kvalifikacije nije mijenjao. Sukladno odluci izbornika i osobama koje su evidentirane u Olimpijskom programu Hrvatskog olimpijskog odbora u toj kategoriji, za kontinentalne kvalifikacije, koje će se održati ovog ožujka u Londonu nositelj superteške kategorije je Marko Milun. Također, za svjetske kvalifikacije, koje će se održati u Parizu u svibnju nositelj kategorije je Filip Hrgović.

Željeli bismo pohvaliti toliki interes za naš sport, koji već godinama ostvaruje vrhunske rezultate u svim dobnim skupinama. Spomenimo da su samo prošle godine naši sportaši osvojili osam europskih medalja. Seniorske Pratljačić, Filipi i Milun, mlađe seniorske Ćaćić i Veočić, juniorsku Grabić te kadetske Pejić i Pavčec, što pokazuje studiozni rad klubova, trenera i Saveza sa hrvatskim boksačima.

Vjerujemo da će zbog toga posjećenost 30. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore, koje će se održati u Zagrebu od 23-26. siječnja to i potvrditi. Na Velesajmu očekujemo najbolje hrvatske boksače i svi su dobrodošli! I na kraju, uvjereni smo da će i ove olimpijske godine doći uspjeh, jer Hrvatski boksački savez interesira osvajanje još jedne olimpijske medalje. 

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Hrvatski boksački savez: Marko Milun ide na europske kvalifikacije za Olimpijske igre, Filip Hrgović ostaje bez Tokija? / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.