Na godišnjicu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji HTV je još jednom emitirao “Put Hrvatske do srebra”. U dva i pol sata najzanimljiviji dijelovi svih sedam utakmica (osim što su izrezani jedanaesterci protiv Rusije!?), ukrašeni prvim izjavama nakon susreta. Baš zgodno za podsjetiti se i opet uživati uza sve te emocije.

VIDEO I FOTO: DAN PONOSA I SLAVE

Gdje si bio 2018.? Ovako ste dočekali naše srebrne Vatrene

No, snimki cijelih utakmica nema. Niti ih je bilo, recimo, na dane pojedinih utakmica. Ili u noćnim satima, kao što su prije koju godinu bile reprizirane brojne utakmice kojih se sportski fanovi rado sjećaju, u serijalu “Najveći uspjesi hrvatskog sporta”. Niti će ih biti…

Foto: Elmar Kremser/DPA/PIXSELL

Naime, na HTV-u su nam objasnili da je Fifa promijenila politiku trgovine TV pravima. Pa je konkretno za SP u Rusiji HTV kupio prava, ali na sav međunarodni sadržaj (u što dakako ne ulaze studijske emisije ili HTV-ovi intervjui) ta su prava istekla 31. prosinca 2018. Ako želiš pustiti snimku nakon 1. siječnja 2019. – plati opet!

HTV je bio spreman i za tu opciju, ali kažu da je za ponovni otkup prava Fifa tražila “bolestan” novac, u vrijednosti nekoliko natjecanja u nekim drugim sportovima.

Tako cijelu utakmicu Hrvatska – Argentina ili Hrvatska – Engleska na HTV-u više nećemo gledati. Samo koju minutu sažetka. Ni za petu, desetu, 20. obljetnicu…

Izvor: Ante Buškulić / 24sata.hr