Hrvatskog ministra mora ne zanima tužba BiH protiv gradnje Pelješkog mosta

Fena

Hrvatski ministar mora Oleg Butković u ponedjeljak je rekao da zbog početka gradnje Pelješkog svako treba biti sretan i ponosan, a nije želio komentirati najavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će podnijeti tužbu protiv Hrvatske Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu i Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

– Nije to moj nivo – rekao je Butković novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan kako komentira činjenicu da je Bakir Izetbegović najavio pokretanje dvije tužbe zbog početka gradnje Pelješkog mosta.

Butković je rekao kako je danas počela gradnja Pelješkog mosta i da svi trebaju biti sretni i ponosni što je to konačno krenulo.

– Znate koliko se o tom mostu pričalo, koliko je bilo pokušaja da to sve skupa krene. Nakon što smo osigurali bespovratna sredstva i u prisustvu premijera Andreja Plenkovića potpisali ugovor o gradnji Pelješkog mosta taj postupak ide, a ostalo neću komentirati – rekao je Butković, prenosi Hina.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ranije je ocijenio da je početak gradnje Pelješkog mosta “flagrantno kršenje suvereniteta” Bosne i Hercegovine te je najavio kako će stoga biti poduzeti odgovarajući koraci pred međunarodnim institucijama.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...