Human gest, lijepa vijest: Učenici trećeg razreda Medicinske škole spajaju one koji mogu pomoći sa onima kojima je pomoć potrebna

E. Hasanagić / biscani.net

Prije nekoliko dana na portalu Biscani.net predstavljeno je nekoliko aktivnosti učenika trećih razreda Medicinkse škole u Bihaću koje se realizuju kroz projekat CIVITAS-a “Ja građanin”.

– “Projekt građanin”/ “Ja građanin” je praktični dio Civitas programa. Učenici su ohrabreni da odaberu problem iz svoje zajednice, da istraže postojeće mjere javne politike, da razviju svoja rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama, i da kreiraju akcione planove za implementaciju svojih rješenja.

Učenici IIIF razreda Medicinske škole u Bihaću su krenuli u realizaciju projekta “Human gest, lijepa vijest”, koji ima za cilj povezati one koji mogu i žele da pomognu sa onima, kojima je pomoć potrebna.

“Razmišljajući sa kojom temom bismo se bavili u našem projektu, odlučili smo se baš za ovu, jer smatramo da malim koracima možemo napraviti velike stvari. Ne snivajući o nekim velikim projektima, već o onima za koje znamo da će koristiti našoj društvenoj zajednici i nama samima”

Oni će u okviru ovog projekta organizovati akcije u koje će se moći uključiti i građani grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

“Za sve one koji žele da svojim donacijom pomognu aktivnosti i radu projekta “HUMAN GEST, LIJEPA VIJEST“ učenika IIIF razreda JU Medicinske škole u Bihaću, pozivamo da se odazovu našim akcijama, koje ćemo organizirati u sklopu našeg projekta,a o kojima ćete biti obaviješteni putem medija ili lično od strane nas.”

Također, cilj projekta je i djelovati u interesu poboljšanja kvaliteta života društvene zajednice.

“Naš projekt ima za cilj djelovati u interesu poboljšanja kvaliteta života društvene zajednice. Što bi značilo, povezati one koji mogu i žele da pomognu sa onima, kojima je pomoć potrebna. Stvoriti svijest u društvu o pomaganju, tako da se u ovim projektima i raznim udruženjima u našem gradu ne izgubi.”

Nije važno koliko je vaš život lijep ili težak, ako ste se jutros probudili zdravi i spremni za borbu, budite spremni, jer imate NOVI DAN, sjetite se da se neko, negdje, baš danas bori da preživi – dodaju na kraju predstavljanja svoga projekta učenici IIIF bihaćke Medicinske škole.

Izvor: Biscani.net198

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...