Kako bi socijalno ugroženim građanima i djeci bez roditeljskog staranja koja su trenutno smještena u socijalno- pedagoške životne zajednice, Centar “Duga” i slične ustanove, uljepšali zimske dane i omogućili im kvalitetniju i zdraviju ishranu, članovi Udruženja pčelara “Kesten“ organiziraju ovih dana akciju prikupljanja meda.

– Godina iza nas bila je dosta uspješna kad je u pitanju pčelarstvo i prinosi meda, pa smo odlučili da pokrenemo ovu humanitarnu akciju i da na ovaj način značajne količine meda poklonimo našim sugrađanima, kazao je predsjednik Udruženja pčelara “Kesten” Hazim Hodžić, prenosi RTV Cazin.

U akciju se već uključilo mnogo pčelara, a kako samo Udruženje ima oko 130 članova nema sumnje da će planirani cilj biti i ostvaren, dodao je Hodžić.

//Faktor.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.