Riječ je o tako malom, ali ipak velikom borcu. Ali Mustedanagić je trogodišnji dječak porijeklom iz Velike Kladuše. Rođen je sa Downovim sindromom.

Nažalost prije par sedmica u UKCS otkrivena mu je i nova dijagnoza. Naime, Ali boluje i od leukemije te trenutno vodi svoju najtežu bitku života. Ugrađen mu je hikman za kemoterapije.

Fotograf Adnan Karalić odlučio je da svojim doprinosom pomogne u liječenju ovog hrabrog dječaka. Odlučio je da organizira aukciju za njegovo liječenje.

Na aukciji će se nalaziti njegova fotografija nastala jednog hladnog i zimskog jutra.

Kako Adnan kaže za portal Biscani.net nastala je sa nadom da će neko doći i oživjeti svoja sjećanja koja nosi sa te klupe ispod stare kule. Kako bi oživio toplinu u svom srcu ma kolika god hladno bilo.

Dimenzije slike: 90x60cm,fotograf: Adnan Karalić, izrada fotografije: Foto Latić.

“Vjerujem da postoji toplina i želja u našim srcima da pomognemo malom Aliju da se izbori i ozdravi što prije. Budi dio dobra, jer vrijedi!”- dodaje Adnan.

Aukcija će trajati od 21.01.2021.godine do 28.01.2021 godine na njegovoj oficijalnoj facebook stranici FILMASTIČNO BY ADNAN KARALIĆ a za sve one koji budu učestvovali poklanjaju i digitalnu verziju pripremljenu za print.

Početna cijena slike sa okvirom je 100KM, a sav novac će biti usmjeren u svrhu liječenja!

KAKO IZVRŠITI UPLATU !

Transakcijski računi:

Ime i prezime: Edis Mustedanagić
Transakcijski račun 1613000023353775

IBAN CODE: BA391613000023353775
SWIFT CODE: RZBABA2S
Ime I prezime: Edis Mustedanagić
Adresa: Rajnovac 18 Velika Kladuša

Paypal: [email protected]

“Hvala veliko, svima koji su učestvovali oko same pripreme aukcije, a posebno hvala Foto Latić na izradi same fotografije i donaciji okvira.”- na kraju nam dodaje Adnan.

Ovaj mali, ali i hrabri lav pun ljubavi zaslužuje da se odazovemo u što većem broju i da aukcija završi sto uspješnije.

Izvor: Biscani.net