Humanitarnoj akciji “Srce za Jasmina” uključilo se i udruženje “For Life”

Naila Elkasović/ For Life

Dječak Jasmin, 5-godišnjak iz Bihaća, veselo je dijete čiju sreću i osmijeh često brišu poteškoće u razvoju mozga, te učestali epileptični napadi. Živi sa roditeljima u iznajmljenom stanu od plaće oca koji radi kao konobar.

Za ovog hrabrog dječačića mnogi su već čuli, ali za one koji nisu, Jasminu je uspostavljeno više dijagnoza, a one su: Epilepsia (Sy Lennox – Gastaut), Microcephalia, Ventriculomegalia, Leucomalatio frontotemporoparietalis bil. i zaostajanje u psihomotornom razvoju.

Jasmin je dijete s posebnim potrebama koje iziskuju puno više novca nego što to njegova porodica ima. Koristi posebu terapiju, kuha mu se i posebna hrana, a samo pelena mu treba od 7 do 10 dnevno.

“Kao i svaki roditelji, i mi za svoje dijete želimo samo najbolje”, kaže Jasminov otac i objašnjava kako lijek i nada za izlječenje Jasminove epilepilsije ipak postoje. U Turskoj, u Memorial Şişil bolnici. Tamo bi mu odradili nalaze nakon kojih bi ustanovili da li mogu poboljšati i njegov rad mozga. Prioritet im je prije svega da zaustave epileptične napade.

Samo, odlazak u Tursku košta mnogo. 8 000€.

Za njih same neizvedivo, ali uz našu pomoć, upravo suprotno! Na račun Jasminovog oca već je pristiglo 5300KM, dok je na račun Humanitarne organizacije “4Life” do sada uplaćeno 255 €.

Dragi naši humanitarci i svi ljudi dobrog srca, pomozimo ovom mališanu da poput svih svojih vršnjaka ima bezbrižno djetinjstvo puno smijeha i radosti. Za nas sitnica – za njega sve.

Budimo humani, 4Life – ZA ŽIVOT!

Bankovni podaci “4Life”:

VKB-Bank

IBAN-AT401860000010449825

BIC-VKBLAT2L

 

 0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...