Humanost na djelu: Članovi “Zrna sreće” uručili ramazanske paketiće za djecu migranata

cazin.net
U želji da obraduju što veći broj mališana koji se nalaze u izbjegličkim centrima u Bihaću i Velikoj Kladuši, članovi udruženja "Zrno sreće" uručili su danas 100 prigodnih ramazanskih paketića.

U želji da obraduju što veći broj mališana koji se nalaze u izbjegličkim centrima u Bihaću i Velikoj Kladuši, članovi udruženja “Zrno sreće” uručili su danas 100 prigodnih ramazanskih paketića.

Tokom mubarek mjeseca Ramazana, članovi udruženja “Zrno sreće” svojim aktivnim učešćem u mnogim humanitarnim akcijama, pokazali su još jednom da njihova humanost ne poznaje granice.

“I ovog Ramazana se trudimo da što više pomognemo, da obradujemo one što trpe i podnose, one što nemaju, a sa saburom gledaju kako drugi imaju. Podijeljeno je 100 ramazanskih paketića za djecu u izbjegličkim centrima Bihać i Velika Kladuša, koji su stigli iz Sirije, a podsjećaju nas na našu prošlost”, saopštili su iz ove humanitarne organizacije.

Također, ovi vrijedni i humani ljudi, danas su podijelili 32 ramazanska paketa namirnica socijalno ugroženim porodicama na području grada Cazina.

“Spisak ugroženih smo dobili direktno od prijatelja koji poznaju takve slučajeve. Moramo se zahvaliti TR “Banana”, “Skokovi” i caffe bar-u ,”Dandy” za pomoć pri podijeli donacija, a posebna zahvala ide našima volonterima koji su sve to pakovali i organizovali”, kazali su iz ove organizacije nakon uspješne humanitarne akcije.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...