Mlade humanitarke iz Cazina, o kojima smo nedavno pisali, su ispunile svoj zadatak. Uz pomoć dobrih ljudi uspjele su prikupiti hranu, odjeću i druge potrepštine za porodicu Mustafe Somića iz Ljusine kod Bosanske Krupe, te dostaviti im sve prikupljeno.

Podsjećamo, šesteročlana porodica Somić živi u trošnoj kući bez struje, vode, do nedavno bez ičega. Međutim, zahvaljujući prvenstveno mnogobrojnim medijima koji su javnosti ispričali njihovu priču, ova porodica više nije gladna. Pomoć stiže sa svih strana; svi žele pomoći samohranom ocu Mustafi, koji zbog bolesti nije u stanju prehranjivati svoju djecu. U svoj toj nesreći napustila ga je i supruga, a nakon njenog odlaska postalo je još teže.

Djevojke pokušavaju pronaći i frižider za ovu porodicu pošto mlijeko i mliječne proizvode drže u obližnjem potoku kako se ne bi pokvarilo, ali već su uradile puno toga i trebamo biti ponosni na njih.

Cazin i jeste ponosan na njih!

Ako im možete i želite pomoći u pronalasku frižidera, možete ih kontaktirati na sljedeće brojeve telefona: 061/601-635 (Arijana Rekić) i 062/488-248 (Ajla Dizdarević).

/Cazin.NET