HUSEIN ROŠIĆ: Obrazovanje, uvjeti u kojima djeca uče i nastavnici rade jest i mora ostati prioritet Vlade Unsko-sanskog kantona

Vlada USK / biscani.net

U osnovnim i srednim školama na području Unsko-sanskog kantona danas je prvi školski dan i novoj školskoj godini. Posebno svečano bilo je na dočeku prvačića. Direktori i učitelji sa svojim starijim đacima priredili su mališanima, koji tek polaze u školu, prigodne priredbe kako bi im ovaj dan ostao u lijepom sjećanju.

Dočeku polaznika u prve razrede, kojih je ove godine na području USK oko 2100, pridružili su se tradicionalno i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Kantona. Prvačićima i njihovim roditeljima u Osnovnoj školi „Cazin 1“ i Harmani I u Bihaću te njihovim budućim učiteljima pridružio se i Husein Rošić, premijer Unsko-sanskog kantona. Mališanima je poželio da ih kroz prve školske dane prati i dalje osmijeh, i na licima i u ocjenama te im uručio udžbenike.

Vlada Unsko-sanskog kantona osigurala je 250 000 KM za nabavku udžbenika za sve učenike prvog, drugog i trećeg razreda osnovnih škola, a uz pomoć od 70 000 KM od Federalnog ministarstva obrazovanja osigurani su i udžbenici za učenike petih razreda iz socijalno ranjivih kategorija.

– Obrazovanje,uvjeti u kojima djeca uče i nastavnici rade jest i mora ostati prioritet Vlade Unsko-sanskog kantona. Ove godine osigurali smo besplatne udžbenike učenicima od prvog do trećeg razreda, te uz pomoć Federalnog ministarstva za učenike petih razreda. Nadam se da će i naredne vlade nastaviti tradiciju nabavke udžbenika, simboličnog poklona za đake,a koji olakšava i roditeljima da opreme djecu za polazak u školu. Ulaganje u obrazovanje najznačajnija je investicija države, kazao je premijer Rošić.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...