Višemjesečna pandemija koronavirusa većini poduzetnika u našoj zemlji prouzrokovala je probleme u njihovom poslovanju, a Husniju Kapića iz Cazina potakla da pokrene novi biznis da proizvede CNC mašinu za rezanje stiropora i stirodura.
Ideja se pojavila još prije izbijanja pandemije, a provedena u djelo početkom korona krize. Svako zlo, za neko dobro, kaže narodna poslovica koja se potvrdila i na primjeru ovog krajiškog inovatora.

Zbog, kako kaže, nedostatka materijala Husnija je u svoju proizvodnju uveo inovacije, ideje pretočio u djelo i projekte usavršio zahvaljujući čemu je nastala visoko sofisticirana tehnologija koja je po svom softveru i brzini rezanja broj jedan u ovom dijelu Balkana. Dvije mašine već je plasirao na bosanskohercegovačko tržište.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.