Muškarac iz Bihaća druga je osoba pozitivna na koronavirus u ovom gradu, što je potvrđeno današnjim testiranjem u KCU u Sarajevu. Direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću Hajrudin Havić istakao je kako je pacijent H0SPITALIZIRAN u IZ0LAT0RIJU ODJELA ZA INFEKTIVNE B0LESTI.

– Danas nam je potvrđen i drugi pozitivan slučaj na koronavirus. Pacijent je razvio težu kliničku sliku i ostaje u izolatoriju Kantonalne bolnice u Bihaću do daljnjeg. Pod konstantnim je nadzorom ljekarskog tima i to je sve što u ovom trenutku možemo reći, kazao je je direktor Kantonalne bolnice Hajrudin Havić.

Na pitanje da li će se zaražena osoba, koja je u teškom stanju, izmjestiti u Sarajevo, direktor Havić kaže da Sarajevo ne želi razgovarati na ovu temu:

– Danas smo stupili u kontakt sa Sarajevom, ali glavni grad naše države odbija da razgovara na tu temu. Kako su nam kazali, USK ima svoj izolatorij i da se sami o sebi brinemo. Sarajevo je puno bolje opremljeno nego mi, čak su uvršteni na listu Vlade FBiH novčane pomoći od 30 miliona KM, a podsjećam da naša bolnica nije. Jasno smo kazali da nismo opremljeni za ovakvu situaciju jer imamo samo pet respiratora, ali oni ne žele da razgovaraju na ovu temu, kaže direktor Havić.

(usn.ba)