Desetak mjeseci najbolji naš košarkaš Jusuf Nurkić klonio se medijskih istupa, koncentrišući se isključivo na rehabilitaciju, odnosno oporavak i povratak na teren nakon teškog prijeloma noge u martu 2019. 

No, ekskluzivno za “Dnevni avaz” javio se iz američkog Oregona.

Kao i svi, i naša zvijezda u NBA ligi pažljivo prati razvoj situacije sa pandemijom koronavirusa, posebno u domovini.

– Pozdravljam sve u BiH, želim da i ovu krizu što prije prebrodimo i nastavimo sa normalnim životom – kaže startni centar Portland trejl blejzersa.

Kao i ostali igrači najjače svjetske lige, koja je zbog pandemije prekinuta još 12. marta, Jusuf čeka odluku o tome kada će se i da li će se sezona nastaviti.

Sve se vrti oko pandemije i sposobnosti svijeta da se s njom izbori…

– Nema tu neke velike mudrosti. Zdravlje je najvažnije, tako se treba i ponašati. Svi smo uglavnom u svojim domovima, nema nekih pretjeranih izlazaka.

I ja sam uglavnom vezan za kuću, osim što svakodnevno treniram kako bih ostao u formi. Naravno, preduzimam i poštujem sve mjere opreza – kaže Nurkić, dodajući da u njegovom Portlandu nije toliko dramatična situacija, kao u drugim gradovima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Svim NBA internacionalcima preporučeno da ne napuštaju svoja prebivalištva u Americi, a zbog korinavirusa povratak u matične države za sada je nemoguća misija.

Stoga je bilo izlišno pitati 25-godišnjeg Živiničanina kada će ponovo u BiH.

Jednako je neizvjesno kada će i ponovo istrčati na NBA parkete.
Prošlogodišnja povreda prekinula je Jusufovu najbolju sezonu u karijeri, a kao datum debija u novoj planirao je 15. mart i derbi Zapadne konferencije protiv Hjuston roketsa. 

Taj je meč padao je i u idealnom terminu za ljubitelje košarke u BiH, oko 20 sati po našem vremenu, no virus je bio “brži” i paralisao NBA ligu. 

– Lijepo bi bilo da se utakmica odigrala, zaista sam željan košarke, idealan termin bio je i za navijače u BIH.

Ipak, na to se više ne vrijedi vraćati, treba se prvo izboriti sa ovom krizom zbog koronavirusa, pa onda razmišljati o svemu drugom – naglasio je Nurkić, koji je imao još jednu poruku u ovim burnim danima za čitav svijet:

-Ostanite kući, izbjegavajte gužve, perite ruke… I ova nesreća jednom mora proći!


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – I ova nesreća mora proći… / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.