20. tradiocionalna književna manifestacija „Dani Skendera Kulenovića“, trajat će od 16. do 18.oktobra u Bosanskom Petrovcu.

Za početak otvaranja književne manifestacije predviđen je Književni karavan po osnovnim i srednjim školama na području Unsko-sanskog kantona, gdje će nastupati pisci: Husein Dervišević, Nedžib Vučelj, Senudin Jašarević, Midhat Hrnčić i Ismet Bekrić.

Istoga dana u Bihaću će biti održana književna večer; promocija novih knjiga bosanskohercegovačkih pisaca: Huseina Derviševića, Muhidina Šarića i Ismeta Bekrića. Promocije će se održati u Kantonalnoj i univerzitetskoj biblioteci, sa početkom u 18 sati.

Drugoga dana obilježavanja Manifestacije, tačnije 17.oktobra, u Bosanskom Petrovcu, u Centru za kulturu i obrazovanje sa početkom u 18 sati bit će predstavljeno „Sedam slova o Skenderu“, a povodom 40-te godišnjice njegove smrti, kao i prezentacija dokumentarnog filma „Namigivanje zvijezdama“. Gost – narator bit će Milenko Mišo Marić, kao i učenici MSŠ „Bosanski Petrovac“.
Posljednjeg dana Manifestacije – 18.oktobra, bit će promovisana knjiga „Poetika soneta Skendera Kulenovića“. Autori knjige su: prof.dr. Vildana Pečenković, prof.dr. Amira Dervišević, te mr. Samra Hrnjica. Promocija će biti održana u Centru za kulturu i obrazvanje, sa početkom u 12 sati.