Sjedim u karanteni u Beogradu, ali ne kao nekad što sam sjedio sa svojim igračima u karanteni, nego u ovoj prisilnoj, zbog pošasti koja je zaustavila cijeli svijet. I tu me zatekla vijest da igrač koga sam trenirao četiri godine dva puta na dan, s kojim sam proveo jako puno lijepih trenutaka i proživio velike sportske uspjehe, još jednom nije dobio priznanje koje je odavno zaslužio.

Kad me netko pita o Toniju Kukoču, onda svima u startu kažem kako je Toni čovjek koji uvijek napravi nešto nemoguće. Toni asistira suigraču u nemogućoj situaciji, Toni zabija nemoguće koševe, Toni osvaja nemoguće medalje i naslove prvaka…. A sada mu je opet uspjelo nešto nemoguće – nije primljen u NBA ‘Hall of Fame’ u američkom Springfieldu!?

Meni kao ‘subjektivnom’ čovjeku, koga za Tonija vežu najljepše uspomene na pobjede i trofeje, teško je razumjeti odluku ‘objektivnih’ koji smatraju kako još nije došlo vrijeme da mu se oda i tako velika počast. Ja kao ‘subjektivan’ pamtim ga kao igrača koji je osvojio sve. Za mene je Toni jedan, jedini, neponovljivi, prvi…, kome nitko ništa nije poklonio, nego je sve zaslužio poštenim odnosom i krvavim radom…

Koliko vidim i veliki Michael Jordan, također jedan od nas ‘subjektivnih’ koji se nešto malo razumijemo u košarku, kaže da je za njega Toni Kukoč najbolji igrač koga je Europa dala NBA ligi. Dakle ne Dirk Nowitzki, ne Toni Parker, ne Vlade Divac…., nego baš Toni Kukoč.

Ne znam zbog čega ga nisu izabrali sve ove godine, pa tako ni ove… Možda Toni nije vičan lobiranju, možda ga nagrade i priznanja ni ne zanimaju previše, ali ja duboko u sebi znam gdje je njegovo mjesto, i mogu samo reći da ove čudne odluke neće naštetiti Toniju, koliko štete samoj košarci…

Više saznajte na izvornom linku: Zabilježio: Tomislav Gabelić – I veliki Jordan je kazao da je Toni najbolji Europljanin u NBA / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.