Iako je Bihać okrenuo glavu, Nail će ipak na operaciju u Beograd

A.Zunic/Biscani.net

Nail Jakupović je sedmogodišnji dječak iz Bihaća koji je zadnjih dana postao poznatiji široj javnosti. Naime, Nail ne vidi dobro i ima spuštene očne kapke zbog problema sa živcima na kapcima. Ovo je problem koji Naila prati već sedam godina, tokom kojih su njegovi roditelji na sve načine pokušavali da pomognu svom djetetu.

Za Naila se čulo tek nakon što su njegovi roditelji uspjeli doći do Hayat televizije i njihove emisije Ispuni mi želju, dotad je Bihać ćutio o ovom dječaku, mediji su ćutali i niko nije pokrenuo akciju za sitnicu koja je Nailu potrebna. Uz pomoć dobrih ljudi i odlaska u Sarajevo, Nailovi roditelji su u emisiji dobili novac koji je dovoljan da ovaj dječak ode na opraciju i bude kao svi.

Ono što je posebno zgrozilo sve koji su čitali i gledali o ovome dječaku, jeste to da Naila u školi djeca zovu “strašilo” !

Pored toga, grad Bihać je ovaj put zakazao. Za Nailovu operaciju je potrebno 2400 KM, a to je sitnica u odnosu na mnoge iznose koji su skupljani. Kako je Nailova majka kazala u emisiji, kada bi se obratila Centru za socijalni rad, oni za to ne bi imali sredstava, te je godinama bezuspješno otvarala mnoga vrata.

Za Nailovu operaciju su sredstva prikupljena i uskoro će moći otputovati u Beograd na opraciju koja će Nailu pružiti normalno djetinjstvo i život.

Nailovi roditelji su u teškoj financijskoj situaciji, te im je potrebna pomoć. Ako dosad nismo, pomozimo sada porodici Jakupović!185

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...