ZLATAN IBRAHIMOVIĆ poznat je kao nogometaš Švedske, ali porijeklom je Bosanac. Njegov otac Šefik rođen je u Bijeljini, ali za sina tvrdi da je čisti Bošnjak.

Šefik je dao intervju za Avaz u kojem je to ponovno naglasio. 

“Moj Zlatan je Bošnjak jer sam i ja Bošnjak, i to onaj sa dna kace”, priznao je Šefik Ibrahimović, koji je danas u odličnim odnosima sa svojim sinom pa dodao: 

“Zarekao sam se da više ne demantiram napise o Zlatanu! Sav ovaj materijal koji imam u mom stanu poslužit će i za snimanje filma”, dodao je Šefik.

O sinu Zlatanu kaže da je on njegov ponos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Puno sam uložio u njega još dok je bio dijete. Bio sam strog, ali me on slušao cijelo vrijeme. Uz moju pomoć počeo je udarati  loptu s četiri godine i odmah se vidjelo da se razlikuje od druge djece jer je baratao loptom jako dobro. Svi su već tada govorili da će on biti uspješan nogometaš rekao je Šefik pa dodao: 

“Mislim da je moja uloga, posebno dok je bio dječak, i kasnije junior, bila veoma značajna u njegovom razvoju. Još se svakodnevno konzultiramo o svim važnim stvarima. Zlatan je na mene, ja sam visok 187, a on 193 centimetara”, zaključio je Šefik Ibrahimović.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Ibrahimović otac: Zlatan je Bošnjak. I to onaj s dna kace / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.