Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH posvećena stanju u pravosuđu i radu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH bit će održana u srijedu, 11. marta, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine.

Na dnevnom redu tematske sjednice nalaze se i informacije o radu Tužilaštva BiH za 2017. i 2018. godinu.

Početak ove sjednice zakazan je za 10 sati, a po njenom okončanju bit će održana nova sjednica Predstavničkog doma.

Na dnevnom redu te sjednice nalaze se izvještaji Kolegija Predstavničkog doma o nastojanju za postizanje saglasnosti za tačke dnevnog reda sjednice ovog doma održane 26. februara, kada nije postojala entitetska većina glasova iz Republike Srpske za najveći dio razmatranih tačaka.

Uz izvještaje o radu više različitih institucija, komisija i odbora, na usaglašavanje Kolegija upućeni su i nekoliko odluka i poslaničkih inicijativa, kao i povjerljivi materijali.

Poslanici bi trebali razmotriti i poslaničke inicijative pristigle između dva zasjedanja, među kojima je i inicijativa Edite Đapo za održavanje hitnog sastanka s nadležnim institucijama na nivou BiH i entiteta kako bi status djece povratnika iz Sirije što prije bio riješen, odnosno kako bi ta djeca mogla biti upisana u matične knjige i dobiti državljanstvo BiH. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Iduće sedmice o pravosuđu, radu VSTV-a i izvještajima Tužilaštva / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.