DINAMO je večeras službenom objavom potjerao cijeli stručni stožer Nenada Bjelice. Hrvatski prvak je naveo da Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović nisu više članovi kluba.

Odluka je pala nakon što su igrači i treneri prve momčadi odbili prijedlog o smanjenju plaća tijekom pandemije koronavirusa iako klub u priopćenju nije naveo razloge otkaza.

Na rezanje plaće u Dinamu pristali su svi zaposlenici koji zarađuju više od 7500 kuna te igrači i treneri u B momčadi, a od igrača i trenera prve momčadi zatraženo je da se trajno odreknu trećine primanja u periodu do 30. rujna. Režu se i plaće u vodstvu kluba za 60 posto na razini cijele Uprave.

Nenad Bjelica, prema neslužbenim informacijama, zarađuje milijun i pol eura godišnje neto, a najskuplji igrači oko 800 tisuća eura.

Pokušali smo doći do Nenada Bjelice, koji se sad nalazi u Austriji, no mobitel mu je bio isključen. Javila nam se telefonska sekretarica i večeras nismo uspjeli saznati što o svemu misli trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za komentar kaotične situacije u Dinamu dobili smo Igora Cvitanovića.

Legendarni napadač kluba iz Maksimira bio je zatečen odlukom Uprave. Bio mu je to prvi glas i nakon prvotnog iznenađenja kratko je komentirao potrese u svom bivšem klubu.

”Zaista sam iznenađen tom odlukom. Ne znam prave razloge i ne bih se želio zalijetati nekim izjavama dok nisam upoznat s pravim stanjem stvari. Ne bih želio opravdavati odluku Dinama, ponavljam, ne znam sve detalje, ali činjenica je da je tužno da u ovim trenucima, kad vlada izvanredno stanje, da igrači i treneri nisu pristali na smanjenje primanja”, kazao je Cvitanović pa nastavio:

”Žalosti me da igrači Dinama, koji za hrvatske prilike zarađuju puno, nisu imali suosjećanja prema ostatku Hrvatske i što nisu pristali na rezanje. Danas se sve prati i ljudi su posebno osjetljivi na takve stvari.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Igor Cvitanović: Ovo u Dinamu je tužno / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.