Prošlo je više od tjedan dana od odlaska Nike Kovača iz Bayerna. Nitko iz kluba nije htio dati previše izjava o njegovom odlasku, ali zato je pričljiv bio njegov možda i najveći kritičar, predsjednik kluba Uli Hoeness kojem je završio mandat.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

On je rekao kako su u momčadi postojale neke struje koje su željele Kovačev odlazak, pa je Uprava zbog toga reagirala. No sada znamo da postoje igrači koji su htjeli da hrvatski trener ostane. Riječ je o Benjaminu Pavardu koji je tako prvi igrač koji je pohvalio Niku i rekao kako su igrači ti koji su krivi za loše rezultate.

– Nismo ostvarili rezultate koje smo željeli, ali mislim da sam sveukupno dobro igrao. Imao sam dobar odnos s Nikom Kovačem. Nije on bio na travnjaku, mi igrači snosimo dio odgovornosti – rekao je francuski branič.

Foto: Firo/DPA/PIXSELL

Iako se to potencirali njemački mediji, sve u svemu, Bayern i nije imao baš tako loše rezultate. U Ligi prvaka su imali sve pobjede, a u Bundesligi su bili četiri boda od vrha. No presudio je taj težak poraz od Eintrachta (5-1).

– Nismo ni u kakvoj u krizi. Prošli smo dalje u Ligi prvaka i samo smo četiri boda od čela ljestvice u Bundesligi. Istina, primili smo puno golova, ali mi smo krivi za to – zaključio je Pavard koji je u München stigao na ljeto i to upravo na inzistiranje Nike Kovača.

Niko je radio solidan posao u Bayernu, ali svima je jasno da je postojalo previše ljudi koji su ga minirali i tako samo čekali njegov krivi korak kako bi ga mogli otjerati iz kluba. Nakon poraza od Eintrachta su mu dali ultimatum da mora pobijediti Borussiju ili će dobiti otkaz, ali Niko je preveliki gospodin da bi se hvatao za igle spasa te je na kraju sam otišao. 

Izvor: Zdravko Barišić / 24sata.hr