BAYERN i Union Berlin posljednja su dva njemačka kluba u kojima su igrači s čelnicima dogovorili smanjenje plaća kako bi se ublažile posljedice krize izazvane širenjem koronavirusa te prekidom igranja u Bundesligi i europskim nogometnim klupskim natjecanjima.

Kapetan Bayerna Manuel Neuer smatra kako je potpuno prirodno da se igrači odreknu dijela primanja dok traje kriza zbog pandemije izazvane koronavirusom.

“Mi nogometaši smo posebno povlaštena skupina profesionalaca, za koje je potpuno izvjesno da trebaju pristati na financijske ustupke kad je to potrebno”, izjavio je Neuer u srijedu za njemačke medije.

“Bayern ima oko 1000 zaposlenika i još mnogo drugih ljudi oko kluba koji obavljaju važne zadaće. Želimo im pomoći ovim momčadskim potezom i ponuditi im sigurnost”, dodao je 33-godišnji vratar.

Neuer je predvodio igračko vijeće koje je s predsjednikom Karl-Heinzom Rummeniggeom, sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem i članom Upravnog odbora Oliverom Kahnom dogovorilo da će momčad i vodeći klupski dužnosnici pristati na 20-postotno smanjenje primanja. Time će Bayern moći zadržati sve ostale zaposlenike bez potrebe za smanjenjem njihovih plaća.

Neuer je sa suigračima iz njemačke reprezentacije već sudjelovao u prikupljanju donacije od 2,5 milijuna eura za najugroženiju populaciju, za što je rekao da “uopće nije bila teška odluka”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nemaju primanja kao njihovi kolege iz ponosa Bavarske, na smanjenje primanja pristali su i članovi prve momčadi Union Berlina.

“Momčad je od prvog dana imala jako dobru komunikaciju s klubom. Svi smo spremni pomoći klubu”, izjavio je na konferenciji za medije održanoj putem Skypea kapetan Union Berlina Christopher Tremmel.

Za razliku od Bayerna, unatoč smanjenju rashoda za plaće prve momčadi, Union Berlin će teško izbjeći smanjenje plaća određenom broju radnika.

Prije Bayerna i Union Berlina na smanjenje plaća pristali su igrači Borussije Mönchengladbach i Borussije Dortmund.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Igrači Bayerna i Union Berlina pristali na smanjenje plaća / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.