Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je Euro 2020 pobjedom u austrijskom Gracu protiv Crne Gore s 27:21, u dvoboju 1. kola A grupe. U prvom poluvremenu Hrvatska je pokazala puno slabosti, pogotovo u odbrani, a uporni Crnogorci ipak su slomljeni početkom drugog dijela meča i serijom “Kauboja” od 9:3.
Selektor Hrvatske Lino Červar povukao je dobre poteze u nastavku i time anulirao loš ulazak u utakmicu.

– Mislim da smo igrali loše, odbrana je bila loša, nasjeli smo… – rekao je Červar za zagrebačke Sporteke novosti, te dodao: 

– Oni su odigrali dobro, odbrana nije bila kompaktna i nismo imali timsku igru. Oni su to iskoristili. U drugom poluvremenu druga priča, odbrana 5-1 s isturenim Duvnjakom je funkcionirala. Ako budemo ovako igrali s Bjelorusijom kako smo igrali u prvom dijelu, nećemo pobijediti. Ali moram pohvaltiti igrače za igru u drugome dijelu. Dakle, sve pohvale za drugo poluvrijeme, ali ne i za prvo. Uvijek se može bolje, ali igra u drugome dijelu daje razloge za optimizam. Nisu oni nas iznenadili, mi smo na to i računali, međutim oni su igrali jako mudro. Išli su na kontakt, a mi smo na to nasjeli. Kasnije smo mi igru raširili, odbrana je postala granitna i to je presudilo. Moram još nešto reći, pozdravljam publiku koja je bila izvrsna i koja nam je pomogla


Idući protivnik reprezentacije Hrvatske je Bjelorusija (subota – 16 sati).


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Igrali smo loše, odbrana je bila loša, nasjeli smo / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.