Mladi Srbin Andrej Pavlović (22) iz Beograda želi se probiti u svjetski nogomet. Doduše, ne kao igrač, već kao nogometni djelatnik. Srpskom drugoligašu Bežaniji ponudio se da ih preuzme. 

Koje su mu reference? Odveo je Bežaniju do polufinala Lige prvaka, pobjeđivao je Manchester City, Tottenham i Bayern. Osvojio je 10 uzastopnih ligaških naslova, šest Kupova… Naravno, sve u Football Manageru, nogometnoj simulaciji.

– Ne želim se hvaliti, ali legenda sam u svijetu Football Managera – rekao je Pavlović SPORTbibleu.

Ipak, realnost Bežanije je sasvim drugačija. Trener Goran Dragoljić muči se, klub bi mogao ispasti u treću ligu zbog velikih financijskih problema. U tu priču uskočio je Pavlović kojega je Bežanija, na sveopće iznenađenje, imenovala dijelom stožera.

Pavlović će imati ulogu analitičara i skauta. 

– Poslao sam im svoje uspjehe s Football Managera. Nisam očekivao da će me nazvati. Imao sam prijateljski razgovor s direktorom. Pitao je mogu li doći u subotu vidjeti kako stvari funkcioniraju. Ma još ne mogu vjerovati, šokiran sam. Pitali su me želim li volontirati, ipak su u velikim financijskim problemima. 

Bežanija je u prvoj utakmici s Pavlovićem srušila Dedinje 2-1. Andrej je čelnicima nakon utakmice dostavio izvještaj, a ovi su bili toliko oduševljeni grafovima i detaljima da su mu zadali da prati i U-21 momčad. 

Pavlović je inače završio medicinu, ali otvoren je za karijeru u nogometu.

– Ako se stvari poklope, volio bih ostati u nogometu kao skaut ili analitičar. To mi je san od malih nogu i mislim da to radio dosta dobro. Trenutno ne radim za novac jer volim ovaj klub, ali nadam se nekim prihodima u budućnosti – priznao je Pavlović.

Izvor: Mato Galić / 24sata.hr