“The Rolling Stones”: Uskoro nastavljaju punom parom
Ikona rokenrola Mik Džeger ima novo srce

Seks, droga i rokenrol obilježili su dobar dio njegovog života

Piše: A. Ho.

Rok legenda Mik Džeger (Mick Jagger,76 ) u četvrtak je podvrgnut zamjeni srčanog zaliska, a prema navodima američkih medija zahvat je obavljen u bolnici u Njujorku gdje se oporavlja. 

Akademska karijera 

– On se odmara i njegov oporavak ide u pravom smjeru – kazali su prijatelji pjevača.

Operacija ikone rokenrola je uslijedila nakon rutinskog pregleda koji je ukazao na neočekivane probleme sa srcem.

Seks, droga i rokenrol obilježili su dobar dio njegovog života, i mnogi su mu zavidjeli na vitalnosti unatoč burnom životu. On najavljuje da će nakon oporavka nastaviti živjeti i raditi punom parom, mada je još ranije uveo brojne izmjene u načinu svog života.

Džeger pije, ali umjereno, tvrdi da nikakvu drogu nije taknuo godinama, a ne samo da ne puši, nego ne voli da bude u blizini nekoga ko puši.

Ako je prema genima, onda se Mik može nadati dubokoj starosti. Njegov otac, koji je nastavnik fizičkog, doživio je 93 godine.

Džeger je studirao na “London School of Economics” prije nego što je napustio svoju akademsku karijeru da bi se pridružio “Rolling Stonesima“. Legendarni muzičar je napisao većinu pjesama za „Stonese” zajedno s Kit Ričardsom (Keith Richard).

Godine 1967. godine s Ričardsom je uhapšen zbog posjedovanja i konzumiranja droge. Njihov odnos uvijek je varirao između ljubavi i mržnje, ali saradnju nisu dovodili u pitanje.

Kod kuće…

– Najbolje mjesto za pisanje su turneje, jer ste u potpunosti fokusirani. Vratili ste se s nastupa, imate nešto za jesti, nekoliko piva i samo idite u svoju sobu i pišite. U dvije sedmice na turneji sam pisao i do dvanaest pjesama. Kod kuće je vrlo teško jer ne želite čitati ništa i slično – priznao je svojevremeno Džeger.

Ovaj muzičar danas podržava muziku u školama i pokrovitelj je „The Mick Jagger” centra u Dartfordu, a sponzorira muziku kroz svoj program „Red Rooster” u lokalnim školama.

Mijenjao je žene kao na pokretnoj traci

Sadašnju djevojku Melani, Džeger upoznao je nakon tragične smrti partnerice Lavren Skot (L’ Wren Scott), koja se ubila 2014. To je potreslo Džegera te je osnovao stipendiju pod njenim imenom na „Central Saint Martins Collegeu” u Londonu.

Džeger je ženska srca slamao kao na pokretnoj traci, mijenjao je žene, ali dobar dio života proveo je s Džei Hol. 

(Autor: Avaz)