Ili novac ili ne idemo u Antaliju

sport.avaz.ba

Nekoliko igrača postavilo ultimatum rukovodstvu kluba

Traže izmirenje duga iz ugovornih obaveza do sutra prije podne

Nogometaši zeničkog Čelika nastavljaju s pripremama za proljetni dio Premijer lige.

Uvjeti u Zenici su daleko od idealnih, B teren s plastičnom podlogom na atletskom stadionu Kamberovića polja je bio prekriven snijegom i ledom, ali su „crno-crveni“ ipak odradili zacrtano.

Uprava na potezu

Iako je atmosfera na samom treningu bila sjajna, saznajemo da nekolicina igrača od rukovodstva kluba zahtijeva što brže izmirenje dugovanja iz ugovornih obaveza. Igračima izvan Zenice također nisu uplaćene hranarina i dvije posljednje stanarine.

Pred upravu je postavljen rok do ponedjeljka prije podne da riješe taj problem ili će igrači, kako su nam rekli, odbiti otputovati u Antaliju. Šef stručnog štaba zeničkog premijerligaša, Turčin Adnan Ornek kaže da se trenutno najviše radi na tome da se igračima pred polazak u Antaliju izmire dugovanja.

– Razgovarao sam s igračima kako bismo pronašli zajednički prihvatljivo rješenje za probleme koji postoje. Vjerujem da ćemo sve to uspješno riješiti najkasnije do sutra – kaže Ornek.

On dodaje da, iako situacija nije sjajna, navijači Čelika mogu s optimizmom očekivati nastavak prvenstva.

Nema rasprave

– Šest mladih igrača ide na posudbu, to smo dogovorili još na kraju sezone. Također, imamo trojicu igrača s kojima ćemo sporazumno raskinuti ugovore. Sigurno ćemo zadržati naše glavne nogometaše koji su bili oslonac ekipe u prvom dijelu prvenstva, o tome nema nikakve rasprave – ističe Ornek.

Senegalci se razdvojili

Kada su u pitanju igrači iz Senegala koji su nastupali za Čelik u prvom dijelu prvenstva, Musa Marone (Moussa) odlazi. S druge strane, Faustin Sengor priključit će se zeničkom premijerligašu na pripremama u Turskoj.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...