Kao osmogodišnji dječak iz srebreničkog sela Osmače, Ulfet Krdžić preživio je sve strahote koje rat sa sobom nosi. Imao je sreću pa je kao dijete s braćom Damirom i Hasanom te majkom Kadefom u UNHCR-ovom konvoju iz srebreničkog pakla stigao na slobodni teritorij u Gračanici.

Podrška majke

Danas je u ovom gradu drugi imam Šarene džamije, oženjen je i otac dvoje djece. Već 15 godina je član Malonogometnog kuba (MNK) Kaskada i kapiten reprezentacije Ilmije u BiH.

Teška je priča ovog imama kojeg je Gračanica primila kao svoje dijete. Oca Dahmu posljednji put je vidio kada je imao osam godina. Ubijen je u srebreničkom džehenemu u julu 1995. godine. Njegove kosti su pronađene i dženaza je obavljena 2007. godine. Njegova majka je svoju djecu uputila na pravi put.

– Svaka priča o našem životu počinje od naše majke. Mene je poslala u medresu u Mostar, braća Damir i Hasan su se snašli u životu, a ja sam sretan na svoj način. Moja misija je moja vjera, ali sam još kao učenik medrese zavolio i sport, mali nogomet. Čim sam završio medresu i počeo raditi u Gračanici, postao sam član višestrukog prvaka BiH MNK Kaskada i odmah te 2005. godine smo osvojili titulu BiH i učestvovali u Kupu evropskih šampiona – priča Krdžić.

Supruga inžinjer

Kaže da je više puta nastupao i u najdražem dresu reprezentacije BiH.

Njegova supruga Mina inžinjer je poljoprivrede, a Ulfetovim stopama je u 10. godini krenuo njegov sin Davud.

Turnir u povodu Dana nezavisnosti

Ekipa MIZ Gračanica će u nedjelju, 1. marta,  u čast Dana nezavisnosti BiH, četvrti put učestvovati na tradicionalnom turniru u dvorani “Luke” u Gračanici. Predvodit će je Ulfet Krdžić u 37. godini života.

Inače, MIZ  Gračanica ima odličnu ekipu u malom nogometu, koja je osvajač mnogih turnira.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Imam iz Gračanice niže titule s MNK Kaskada / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.