Potiče iz umjetničke porodice; njegova majka Virginia Admiral bila je slikarka, a otac Robert slikar, kipar i pjesnik. Njegovi roditelji su se razveli kad je imao samo 2 godine jer je otac navodno shvatio da je homoseksualac. Njegova majka ima holandske, engleske, francuske i njemačke korijene, dok je otac pola italijanskog, a pola irskog porijekla.

Njegovo ime je Robert De Niro.

Odrastao je u New Yorku, dijelu grada koji se naziva “Little Italy” (Mala Italija) i s 10 godina prvi put nastupio u ulozi plašljivog lava u školskoj predstavi “Čarobnjak iz Oza”. Majka ga je upisala u naprednu privatnu školu High School of Music and Art (New York), ali ju je napustio i s 13 godina se pridužio uličnim bandama, gdje je zbog izrazito blijedog tena nazvan Bobby Milk. Njegov otac nije odobravao ovakvo ponašanje, pa su njihovi odnosi poprilično zahladnjeli.

Kao tinejdžer postao je zaluđen kinom i filmovima te je u 16-oj godini napustio srednju školu kako bi se počeo baviti glumom. Upisao je poznatu glumačku školu Stella Adler Conservatory. Ostalo je – historija.

Više saznajte na izvornom linku: – IMAO JE BURNO DJETINJSTVO, PREPOZNAJETE LI OVOG DJEČAKA SA SLIKE: Danas ga zna cijeli svijet, NEMA DANA DA GA NE VIDITE NA TV-U, KO JE ON? / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.